I Stabæk er kun opprykk godt nok

Vi har snakket med Stabæk-trener Eirik Kjønø: - Det er selvsagt et enormt press...

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Stabæk-trener Eirik Kjønø kommer i spissen for et lag som har et blytungt forventningspress på seg foran OBOS-liga sesongen. – Det er nærmest et krav om direkte opprykk. Fra alle kanter. Vi burde selvsagt unngått nedrykk i fjor – og ute på Nadderud er folk godt vant. Stabæk hører liksom hjemme i Eliteserien. Jeg kjenner på presset – men det er helt ok. Det er sånn det er å være hovedtrener i en toppklubb. Eirik Kjønø hadde stor suksess med Grorud – også har det lugget litt ute i Bærum. Likevel er det stor sannsynlighet for at både seriemesteren fra 2008 og den unge sørlendingen ytterst på benken snart igjen vil bli å finne på øverste hylle i norsk fotball.

Skien 20211212. Stabæks trener Eirik Kjønø etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Stabæk på Skagerak arena.Foto: Trond R. Teigen / NTB
Skien 20211212. Stabæks trener Eirik Kjønø etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Stabæk på Skagerak arena.Foto: Trond R. Teigen / NTB

Det forsvant seks spillere etter fjorårssesongen – og det har tatt lang tid før erstatterne var på plass. – Vi har brukt lang tid, men nå ser det ut som vi har fått de forsterkningene vi var på jakt etter. Den aller siste – og kanskje viktigste brikken – falt på plass for ikke så lenge siden. Nicolai Næss (29) – som sist var i Sarpsborg 08 – ble klar for oss. Han har jo også erfaring fra både Nederland og USA – og er i sin beste alder. Han kan virkelig bli helt avgjørende i vår kamp om Eliteserieplass neste år. Eirik Kjønø virker fornøyd etter at spillertroppen nå virker komplett.

Og han er rett og slett imponert over lørdagens motstander. – Vi tar kampen mot Sandefjord meget alvorlig – nesten som en seriekamp. Nå får vi testet spillerne opp mot en gjeng som ikke har tapt i treningskampene så langt. Og de tar fatt på sin tredje sesong på rappen i øverste divisjon. Meget godt gjort. SF har virkelig vært flinke i alle ledd. Og jeg tror de heller ikke rykker ned i år. De er et lag som opprettholder sin identitet – selv om nøkkelspillere forsvinner. Vi skal få kjørt oss. Kjønø gleder seg til helgeutflukt til Vestfold med sin 2022-utgave.

Og Eirik tror mixen mellom gammel og ung gir Eliteserie i 2023. – Vi må selvsagt stole på våre rutinerte gutter – som Marcus Sandberg aller bakerst – den tidligere TIL-kapteinen Simen Wangberg og voksne stoppere som Kasper Pedersen og nykomling Nicolai Næss. Jeg har jo også fått med meg den gamle Grorud-spilleren Martin Høyland over hit. Også har en annen midtbanespiller kommet over fra Lillestrøm. Fredrik Krogstad er spennende – og en skikkelig ledertype. MEN skal jeg se inn i glasskula – så tipper jeg at årets gjennombruddsmann heter Herman Geelmuyden. Han er nylig fylt 20 og følg ekstra godt med han, avslutter Eirik Kjønø.

Annonse fra Eliteserien: