I dag kan plassen sikres: – Går for tre poeng

Det kjipe baklengsmålet mot Brann er glemt. Søndag er William Kurtovic og guttane i Haugesund for å sikre billetten til en ny sesong i Eliteserien.

Med seier borte mot FK Haugesund kan all tvil legges til side. Da spiller Sandefjord Fotball mot de beste i landet også neste år.

– Det blir en tøff kamp. Haugesund er et godt lag, og det er alltid en vanskelig bane å komme til, men vi drar dit for å vinne, sier William Kurtovic til SFTV.

To poeng som glapp

Med tre kamper igjen å spille står SF med 30 poeng etter en spesielt god vårsesong. I høst har det vist seg vanskeligere å vinne, og da to poeng også glapp på overtid mot Brann sist, er det ikke fritt for at en og annen gløtter bakover på tabellen.

Nærmest er Stabæk, som i øyeblikket ligger på kvalifiseringsplass med 24 poeng. Bærumslaget er avhengig av en ekstrem sluttspurt for å ta igjen SF, men i Sandefjord tas ingenting for gitt.

– Jeg synes vi spilte en bra kamp mot Brann. Vi kontrollerte det meste, men Brann var farlige på kontringer og fikk et drittmål helt på slutten. Det var selvfølgelig tungt.

– Men vi har lagt det målet bak oss nå. Vi må tenke videre og gjøre jobben mot Haugesund, understreker Kurtovic.

Ingen av lagene har tatt spesielt mange poeng i det siste. Begge står med bare to seirer på de ti siste kampene. Haugesund har nå gått fem kamper uten seier. Det er uvant kost, spesielt på hjemmebane.

Trått for Haugesund

Forrige seier på eget gress kom mot Mjøndalen så langt tilbake som 17. oktober. Da ble laget fra Nedre Eiker til gjengjeld sendt hjem med 0-7 i bagen.

Før søndagens møte er FKH på 9. plass, bare fire poeng foran SF.

– Vi vet hva som møter oss i Haugesund. Det er en en tung gressbane der, og vi er forberedt på det som kommer, lover William Kurtovic, som kan se tilbake på en fin sesong i SF-trøya etter et fjorår helt ute i kulda.

– Det har vært mye bra, sier han. – Men det er alltid noe jeg gjerne vil rette på også, som målpoeng. Jeg håper å bidra med flere målgivende og scoringer framover.

La oss håpe det starter i Haugesund søndag.

PS! Om du ikke er på stadion, kan du følge kampen direkte på Discovery+ fra avspark kl 17.00.

Annonse fra Eliteserien: