Hugo Keto blir en nøkkelspiller i 2023

- Jeg fikk ikke altfor mange sjanser i fjor...

Så langt i år har vår finske målvakt Hugo Keto - holdt nullen i tre kamper. I fjor holdt SF nullen tre ganger - i løpet av hele sesongen. - Det var bare i den første kampen det sprakk opp i de bakre rekker. Mot Ham/Kam borte. Vi har fått sving på forsvarsarbeidet - og alle gutta jobber knallhardt. For hverandere. Det var ikke alltid tilfellet i 2022. Og for min egen del er det noe helt annet å få tillit hver eneste uke. Nå kan jeg bevise for alle - at jeg holder høy klasse. Det føler jeg så langt at jeg har har klart. 25-åringen er offensiv. Dagen før dagen. Hugo har bakgrunn både fra hjemlandet Finland og fra spill i England.

Nå er det fotballfest i Drammen som står for døren. - Jeg husker jo kampen fra i fjor - på Marienlyst. Den matchen så jeg fra benken - og vi vant jo 5-0. Det hadde vært greit med en ønskereprise. Vi har jo møtt Strømsgodset i treningskamp - og de er absolutt et lag vi kan hamle opp med. Selv om SF ikke viste seg fra sin beste side akkurat i den kampen - så klarte vi uavgjort (2-2). Også sto jeg jo i serieoppgjøret mot dem her på Release Arena. Det ble igjen 2-2 - med en sen scoring av Jesper Taaje. Hugo Keto trives forøvrig meget godt bak stopperparet Taaje/Moen Foss.

For den sympatiske finenn har jo ikke spilt så mye sammen med kaptein Moen Foss tidligere. Sander har jo vært ute med skade et helt år. - Det er en drøm bak der nå. Både Jesper og Sander er jo meget trygge med ball i beina. De misser sjelden. Også er de så rolige og sindige - selv om de er to krigere. Og i luftrommet så må de jo være i norsktoppen. De taper sjelden en hode-duell. Keto ser fram til norsk fotballs nasjonaldag - og har hittil bare sluppet inn fem på seks kamper. Det er mer enn godkjent. Så langt.

Selv om baklengs nummer fem kom helt mot slutten sist mot Viking. - Det følte jeg var mer flaks enn dyktighet fra deres side. Utrolig irritrende. Min hovedoppgave framover er å holde meg skadefri - og stabilisere meg på et høyt nivå. Jeg fikk jo ikke altfor mange sjanser til å bevise min klasse i løpet av 2022. Nå blir det revansje fra det forsmedelige nederlaget mot Viking - og jeg er overbevist om at Godset passer oss bra. Vi er i godt slag - og i god utvikling. Vi har et meget spennende lag på gang. Hugo Keto tror på bortepoeng på fotballens nasjonaldag....

Annonse fra Eliteserien: