Hovedtrener i Byåsen Erik Selnæs er optimistisk

- Vi er dumme nok til å tro på seier over SF….

Byåsen-trener Erik Selnæs har klokketro på at laget hans kan by Eliteserielaget fra Sandefjord god motstand i onsdagens 3. Runde-kamp i Trondheim. – Jeg har jo registrert at Sandefjord er veldig opp og ned – men de kan virkelig spille god fotball. Noe som den sterke borteseieren over Viking forteller alt om. Og selv om vi gleder oss mye til kampen – så er det vel ikke like sikkert at SF gjør det samme. Lang reise og en dårlig kunstgressbane er vel ikke optimalt midt mellom harde Eliteseriekamper. Erik Selnæs har «trua»….

Og det var en sterk sier over OBOS-lia laget Stjørdals/Blink sist – og de har ikke tenkt å stoppe der. – Det var selvsagt gledelig med avansement, men like gledelig var den gode prestasjonen. I seriespillet – 3. Divisjon avdeling 5 – så er Junkeren fra Bodø seks poeng foran i skrivende stund, men det er fortsatt mulig å hente dem inn. De har på mange måter overprestert en smule – og vippet alle jevne oppgjør i sin favør. Vi har en innbyrdes kamp igjen, og vi kan ikke gå på noen bananskall i innspurten. MEN først er det Sandefjord – og jeg har kartlagt laget godt. Erik Selnæs er en offensiv kar med klokketro på sitt lag.

Og selv om Byåsen – som i hvert fall før kampen mot SF er mest kjent for sine bravader på håndballbanen – har et stykke opp til lederlaget i sin 3. Divisjonsavdeling – så vil gjerne trener Selnæs trekke fram et par av sine gutter. – Jonas Bolkan Nordli – bror av Simen i Aalesund – har vel scoret 10 på 10 kamper i år. En goalgetter med gode gener og ferdigheter. Hans far spilte i sin tid 153 A-kamper for Ham/Kam – og pappa Leif ble også seriemester for Rosenborg i 1990. Også har vi Øyvind Alseth (27) med erfaring fra både OBOS og Eliteseriespill med Ranheim. Han har et tosifferet antall målpoeng – og en seks-sju scoringer fra sin høyreback-posisjon. En ekte Byåsen-gutt som har vendt tilbake hit. Og som bidrar som bare det. Selnæs er tilfreds med sine nøkkelspillere…

Og nevnte Erik Selnæs er en ung og fremadstormende trener som i likhet med laget har egne ambisjoner og som får de beste referanser fra sportslig leder Frode Aasbak. – Vi har 14 kamper igjen i seriespillet – og minst en i cupen. Sesongen er på ingen måte over for Byåsen. Vi er en av Norges største breddeklubber, men Byåsen Toppfotball er en liten familie hvor mye er basert på dugnad og spillerne har jo en sivil jobb ved siden av. Vi har dessverre en noe slitt kunstgressbane – som jo brukes av alle aktive spillere i klubben. Her er det aktivitet fra morgen til kveld – og kunstgressteppet er vel ikke skiftet de siste fem-seks årene.  MEN nå regner det i Trondheim – så kan hende at forholdene blir gode likevel. Velkommen skal dere være. Frode Aasbak – er i likhet med trener Erik Selnæs – spente på om det er Byåsen som skal sørge for en skrell i 3. Runde.

Annonse fra Eliteserien: