Historisk klubbprestasjon: – Føles utrolig deilig!

FK Haugesund - Sandefjord Fotball 1-2 (1-1): To minutter før full tid sørget innbytter Erik N. Brenden for at Sandefjord spiller i Eliteserien også neste år. For første gang i klubbhistorien er SF klar for øverste nivå tre år på rad.

Med en sterk seier borte mot FK Haugesund søndag, samtidig som verken Stabæk eller Mjøndalen vant sine kamper, kan all tvil legges til side.

Sandefjord Fotball spiller i Eliteserien også i 2022.

(Artikkelen fortsetter under)

Erik N. Brenden jubler etter å ha satt inn 2-1 i eliteseriekampen mot FK Haugesund søndag kveld. Deyver Vega (i bakgrunnen) vil også være med på moroa. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Innbytteren avgjorde

– Det føles utrolig deilig. Det er to runder igjen å spille, og vi har selvfølgelig tenkt å gjøre vårt beste også i dem, men vi kan senke skuldrene, for plassen er sikret, jubler en lykkelig matchvinner.

Erik N. Brenden kom inn for en sliten Amer Ordagic med 11 minutter igjen å spille. Like før slutt dukket han opp inne i FK Haugesunds straffefelt etter et fint forarbeid av en annen innbytter, Deyver Vega.

Brenden fikk æren av å score et historisk mål for klubben. Aldri før har SF spilt tre år på rad i Eliteserien, men det blir realiteten nå.

– Ekstremt deilig. Vi kom hit for å ta tre poeng, og det klarte vi. Stemningen i bussen på vei tilbake til hotellet var  god med høy musikk. Nå skal vi feire dette med en god middag, forteller William Kurtovic til Sandefjords Blad.

Før kampen forklarte midtbaneeleganten at han gjerne vil bidra med flere målpoeng i den blå trøya.

Han startet like godt mot FKH søndag. Og Kurtovic´utligning etter 17 minutter kom på et svært viktig tidspunkt for gjestene.

William Kurtovic strekker armene i været etter å ha utlignet HAugesunds tidlige ledelse på Haugesund Sparebank Arena. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Tidlig kalddusj

Det hadde bare gått 23 sekunder på klokka da hjemmelaget tok ledelsen på det glatte og vanskelige underlaget. SFs høyreside havnet i undertall, og Sondre Liseth var mannen som pirket ballen over streken.

Men gradvis kjempet Sandefjord seg tilbake i kampen.

Og det var slett ikke ufortjent at gjestene fikk uttelling da Brice Wembangomo slo et innlegg fra høyre, Ordagcic vant den første duellen – og Kurtovic satte ballen i mål med høyrebeinet (!)

– Det er ikke første gang i år vi slipper inn et tidlig mål. Vi har slitt med det. Jeg fikk høre at det er første gang i år vi har snudd en kamp etter at vi først kom under. Det er sterkt, sier Erik Brenden til SB.

Mål er mål, og trenger slett ikke å være pene for å være betydningsfulle. Erik N. Brenden setter her inn den avgjørende scoringen søndag kveld. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Storevik god i mål

Sant skal sies: Utover i andreomgang var det vertene som så skarpest ut. André Søderlund og Martin Samuelsen var begge nære et ledermål for hjemmelaget, men Jacob Storebik i SF-buret gjorde nok en gang en god kamp mellom stengene. Det er ikke første gang i år.

Alt så ut til å gå mot poengdeling da innbytter Deyver Vega satte fart nedover sin venstrekant. Avslutningen ble først reddet, men på returen dukket Brenden opp på rett sted til rett tid.

– Det var ikke mitt peneste mål i karrieren, men det er veldig deilig at det bidro til å sikre plassen i Eliteserien, sier Erik N. Brenden.

Vi gratulerer alle gutta med seieren og prestasjonen!

Sandefjords trenerteam, Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm, slipper jubelen (behersket) løs like etter kampslutt. Eliteseriekontrakten i 2022 er sikret. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Kampfakta FKH - SF

Haugesund - Sandefjord Fotball 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 Sondre Liseth (1), 1-1 William Kurtovic (17), 1-2 Erik Brenden (88).

SF (4-3-3): Jacob Storevik - Brice Wembangomo, Martin Kreuzriegler, Sander Moen Foss, Ian Smeulers - Amer Ordagic (Erik Brenden fra 79. min.), Harmeet Signh (Sander Risan Mørk fra 62. min.), William Kurtovic - Vidar Arì Jonsson, Kristoffer Normann Hansen (Deyver Vega fra 79. minutter) og Alexander Ruud Tveter.