Herman Solberg Nilsen forlater Sandefjord Fotball

Både spiller og klubb er enige om en termineringsavtale med umiddelbar virkning. Det er ingen dramatikk rundt dette – men en felles forståelse om at dette er riktig og viktig med tanke på Hermans videre utvikling. Bare han kommer seg ut av huset etter nylig påvist Covid-19 – så signerer den 22 år gamle Nanset-gutten på en avtale med den hardt satsende Oslo-klubben Lyn – som varer ut 2024-sesongen.

Herman ser fram til å flytte til hovedstaden – og gleder seg til et nytt miljø og til å bli bedre kjent med trener Jan Halvor Halvorsen. – Jeg fikk et meget godt inntrykk av Halvorsen. Han virker som en hyggelig kar – som jo også har lang trenererfaring fra en rekke toppklubber. Jeg er nå i en alder hvor jeg må spille fast – og etablere meg som en sentral brikke i laget. Det så vanskelig ut i Sandefjord denne sesongen. Derfor Lyn og Oslo. Herman Solberg Nisen har selvsagt fortsatt store ambisjoner som fotballspiller.

Han kom til SF i 2018 – men har stort sett vært på utlån til naboene i Fram – med et lite mellomspill i Kongsvinger. – Jeg er overbevist om at jeg må prøve noe nytt. Det har vært fine sesonger med Fram – med kvartfinale mot Ranheim som et av høydepunktene. Og 4. Divisjon her med SF 2 er ikke en optimal løsning for meg akkurat nå. Lyn har bestemt seg for å avansere oppover i ligasystemet – og det har jeg lyst til å være med på. Det blir veldig spennende, kommer det fra den sympatiske Herman Solberg Nilsen.

Og det er liten tvil om at han vil bli savnet her i miljøet rundt A-laget. Alltid blid og omgjengelig. – Det blir selvsagt trist å forlate Sandefjord og mine lagkamerater. Jeg håper jo at Lyn-gjengen også er en trivelig gruppe. Nå satser jeg på en positiv utvikling på banen – samtidig med at jeg har lyst til å utdanne meg innen idrettspsykologi og mental trening. Jeg driver akkurat nå med et ett-års studium innenfor dette fagområdet. Selv om det er leit å forlate SF så har jeg stort sett bare hyggelig minner derfra, avslutter Herman Solberg Nilsen – som bare må kvitte seg med Covid-19 – før fotballreisen fortsetter til Lyn og Oslo. Takk så langt….

Annonse fra Eliteserien: