Henrik tilbake som trener: – Stolt og glad

Henrik Gustavsen er tilbake i Sandefjord Fotball. 29-åringen fra Larvik blir ny hovedtrener for G16 – og med seg i teamet får han et annet lokalt trenertalent.

Det skortet ikke på søknader da SF utlyste to ledige stillinger i utviklingsavdelingen nylig. Nå er det klart at Henrik Gustavsen går inn i 100% stilling som hovedtrener G16.

– Jeg hadde ikke tenkt til å avslutte spillerkarrieren så tidlig, men jeg har lenge hatt planer om til å bli trener og kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier «Henke».

I fem år spilte larviksgutten A-lagsfotball for SF etter overgangen fra Halsen som siste års guttespiller. Nå får han selv ansvaret for guttelaget i klubben.

Stor utvikling i SF

– Sandefjord Fotball har utviklet seg mye siden jeg forlot klubben, ikke minst i utviklingsavdelingen som har fått flere lag, flere trenere og et tydelig planverk å jobbe etter. Jeg er stolt og glad for å ha fått denne muligheten, sier 29-åringen.

Det var med ydmykhet han sendte søknaden til SF. Som aktiv spiller i Notodden og masters-student i idrettspedagogikk har det vært vanskelig å finne tid til trenerkursene.

– Jeg kommer inn med toppspillererfaring samt trenererfaring fra ungdomsgrupper i Halsen og Notodden. Min masteroppgave handler om fotballtreneres ledelsesstil og tilrettelegging for læring på feltet. Trenerkursene som kreves vil jeg ta ved første mulighet, forsikrer Henrik.

Han gleder seg til å jobbe med SFs yngste.

Mer profesjonelt

– Jeg har fulgt med på utviklingen av SF-akademiet de siste åra, og i likhet med toppfotballen for øvrig er alt blir mer profesjonelt. Det er moro å se at flere unge spillere fra Vestfold kommer opp og gjør det bra.

Som ihuga Liverpool-supporter er det ikke fritt for at Henrik Gustavsen også tar med seg noe av Jürgen Klopps prinsipper inn i G16-jobben.

– Alle gode lag ønsker å spille fotball, og spillmodellen i Sandefjord burde passe meg bra. Samtidig kan alt utvikles, også spillmodeller. Defensivt er jeg fascinert av det høye presset til Liverpool. Offensivt tror jeg mye kan utvikles i overgangsspillet.

– Det blir gøy å prøve ut noen av disse idéene samtidig som vi utvikler enkeltspillere, sier den nye G16-sjefen.

(Artikkelen fortsetter under)

mats.jpg
Mats Riise Johansen (t.v.) går inn som assistenttrener for SFs yngste. Her ønskes han velkommen av utviklingsleder Martin Jensen.

Ny assistent på laget

Med seg på laget får han Mats Riise Johansen i 50% stilling. Mats er allerede på plass i Sandefjord som trener for Wang UNG og Ballklubbens G16-lag. Framover vil han kombinere Wang-jobben med engasjementet i SF.

– Min styrke som trener er at jeg er god til å bygge relasjoner, er tydelig på treningsfeltet og ikke redd for å stå i vanskelige situasjoner. Det er viktig for meg at spillerne tar eierskap til egen utvikling, sier Mats Riise Jensen.

Begge de nye akademitrenerne vil bruke tiden før jul til å bli bedre kjent med klubben, kollegaer og gruppa de skal lede. Fra nyttår er de på plass permanent og overtar treneransvaret.

Samtidig flyttes Samir Saric, årets hovedtrener for G16, ett hakk opp som hovedtrener for G18.

Annonse fra Eliteserien: