«Hele» SF i aksjon på Gamle Stadion i helgen

A-laget i Bergen – resten i aksjon på hjemmebane

SF hadde alle sine lag ute i viktige treningskamper sist helg. G15-laget til Anders Abrahamsen brukte søndagen til spille uavgjort 1-1 mot G16-laget til Eik. – Vi møtte et bra lag med stort sett ett år eldre gutter. Ett år utgjør mye rent fysisk på dette alderstrinnet – MEN våre gutter ga de kvalifisert motstand. Også har det vært bevisst fra vår side over tid – at våre yngste talenter skal få hard matching. Gjerne mot eldre gutter. Eik har en lang tradisjon på å fram gode aldersbestemte lag – og dette G16-laget er nevnt som en av favorittene til å vinne Interkrets-serien. Teodor Pettersen ble vår målscorer – og det var en jevn og nyttig match for vår del. Vi stiller jo i år i en såkalt nasjonal serie med meget kvalifisert motstand. Vi åpner borte mot Sogndal den 2. April. Vi har i tillegg Vålerenga, Odd og Start i vår pulje. Borte og hjemme mot disse fram til sommeren – betyr åtte tøffe kamper for vårt G15-lag. Anders Abrahamsen – ny trener i SF-Akademiet – gleder seg til sesongen.

En annen som også har store forventninger til 2023 – er kollega og trener for G17-laget - Henrik Gustavsen. – Vi tapte 1-3 mot Odd på lørdag. Og selv om jeg ikke liker å tape fotballkamper – så ser vi selvsagt mest bak resultatet. Vi fokuserer jo på utvikling og prestasjon. Likevel skal vi på sikt også lære oss å vinne. Det er jo også å betrakte som en ferdighet. Utvilsomt. MEN det var en jevn kamp mot gjestene fra Skien – både sjansemessig og spillemessig. Og vi får jo også en bekreftelse på at det jobbes hardt og seriøst også i andre klubber. Ikke bare hos oss her i SF. Vi tar steg hele tiden – selv om Odd vant denne gangen. Vårt mål ble for øvrig scoret av Bendik Berntsen. Vi starter seriespillet den 1. April. Mot Sarpsborg 08 hjemme. Også vi i en nasjonal serie med kvalifisert motstand. Vi har dobbel serie – og i tillegg til Sarpsborg 08 så møter vi FFK, Strømsgodset, Jerv, Kristiansund, Aalesund, Start og Mjøndalen. Hardere motstand enn vi har hatt tidligere. Henrik er klar for sesongen…

Også vårt 3. Divisjonslag under ledelse av Samir Saric har vært ute og testet formen. Mange underlige betegnelser på de ulike lagene – MEN våre G19-gutter utgjør i grove trekk de som skal spille for SF2 denne sesongen. – Vi hadde Mjøndalen på besøk sist lørdag. Og vant 4-2. Det tok litt tid før vi knakk koden mot dem – MEN i andre omgang så snudde det. Vi overtok og presterte en fin-fin andre halvdel. Målscorere var Joel Mutombo Massini (2), Andreas Ramstad og Martin Rolando. Vi starter alvoret den 11. April – dagen etter at A-laget åpner borte mot Ham/Kam. Nå ser vi konturene av det laget som vi skal bruke i 3. Divisjon. Vi spisser formen inn mot seriespillet – og gleder oss selvsagt. Vi tror bestemt at vi skal greie å hevde oss – også en etasje opp i seriesystemet. Samir er selvsagt optimist. SOM resten av trener-gjengen i vårt akademi…..

Annonse fra Eliteserien: