Hele Komplett-Akademiet på tur til Gøteborg

- En viktig del av toppspiller-skolen...

 

Martin Jensen – Komplett-Akademiets utviklingsleder – er fornøyd med hele avdelingens tur til Sverige sist lørdag. (Her ser vi SF-gjengen skue utover det fine treningsanlegget hos BK Häcken- bildet over). – Vi stilte med tre lag i kampene mot Häcken – et av topplagene i Allsvenskan – og med et riktig anerkjent ungdomsarbeid. G15, G17 og U21 var med på turen – stablet inn i en vanlig buss og resten i en mini-buss. Dette er et ledd i toppspillerutdannelsen. På øverste nivå er det jo mye reising – og det å forberede seg til kamp mens vi er underveis. Læring hele veien – helt fra de «tok» av fra Jotun Arena lørdag morgen 07.45 – til vi kom hjem et godt stykke over midnatt. Det var en meget nyttig utflukt. Martin summerer opp – og vi konstaterer at dette ikke var noen vanlig «Harry-tur» over grensen.

 

Det ble avviklet tre matcher på lørdag – og kamparenaen var også en opplevelse isolert sett. SF-gjengen kom til Häckens treningsanlegg – Gothia Park Academy ute på Hisingen (Sveriges femte største øy som ligger i Gøteborg Kommune – som i sin tid kostet 39 millioner å få på plass. Dette skjedde tilbake i 2009 – og anlegget har to kunstgressbaner med full belysning – og en vanlig gressbane. Klubbhuset er på hele 1300 kvadratmeter – så her får hele klubben plass. De er gode på anlegg i vårt naboland. – Der spilte G15-laget uavgjort 1-1 – G17-laget vant 3-2 – mens U21-gutta tapte 1-3. Det var virkelig kvalifisert motstand – og vi fikk virkelig utbytte av turen over grensen. Nå planlegger vi for en ny tur helgen 22. og den 23. Mars. Da blir det Skåne og Helsingborg. Martin Jensen jobber også for øyeblikket med å få noen utenlandske lag hit til Sandefjord. Alt med tanke på å gi våre talenter internasjonale referanser…

 

Vi har jo sagt det tidligere – men gjentar det gjerne – aldri før har kvaliteten på våre talenter vært høyere, og bredden i toppen er større. Enn noen gang. – Det er mange unge, gode fotballspillere i Komplett-Akademiet for øyeblikket. Med ulike kvaliteter. Vi anstrenger oss hver dag for å gi de beste unggutta anledning til å utvikle seg her. Derfor ansetter vi de beste trenerne og bruker selvsagt et betydelig beløp for å lykkes med å utvikle toppspillere. Vi har jo allerede sett at enkelte fra vårt Komplett-Akademi har lykkes – og spiller nå på vårt lag i Eliteserien. Det gir jo hele gruppen inne hos meg ytterligere inspirasjon til å få fram flere toppspillere fra egne rekker. Avslutter Martin Jensen – etter en strålende helge-utflukt til Gøteborg og Häcken.

 

 

Annonse fra Eliteserien: