Harmeet Singh forlater Sandefjord Fotball

Vår eminente midtbanesjef Harmeet Singh velger å ikke forlenge sitt arbeidsforhold med SF. Dette ble klart nå nylig – og dermed er 32-åringen med 7 A-landskamper klar for nye utfordringer. For selv om sesongen 2022 ble preget av skadeproblematikk – så var han både nyttig og helt avgjørende de gangene han spilte. Vi husker alle hans reduseringsmål i den siste kampen mot Haugesund. Da også William Kurtovic like etter fikk lurt ballen i mål – så ble det uavgjort og deretter kvalikplass. Vi husker alle hvordan det gikk. Så SF har mye å takke Harmeet for – og i sine beste stunder spilte han glitrende fotball og var den ubestridte generalen på vår midtbane. Nå er vi alle spente på hvor den gamle Vålerenga, Feyenoord og Molde-spilleren havner. Her i byen så vil han alltid bli husket som en meget betydningsfull lederprofil – som har mye av æren for at SF spiller sin fjerde sesong i Eliteserien. 

Takk for alt i blått, Harmeet Singh! (Foto: NTB)
Takk for alt i blått, Harmeet Singh! (Foto: NTB)

Det har tidligere blitt informert om at også klubb-legenden William Kurtovic har spilt ferdig her i Sandefjord Fotball. Han har spilt her siden 2012 – og står oppført med 204 obligatoriske kamper for SF. 23 scoringer har det også blitt. Klubben ønsket han med videre – MEN partene kom ikke til enighet om betingelsene. Det er jo som kjent ikke helt uvanlig i dagens fotball. Det er liten tvil om at Kurtovic vil bli savnet av alle her oppe på Release Arena – både som en begavet spiller og en meget sympatisk person. For øyeblikket er det ikke kjent hvor William spiller neste sesong. 

William Kurtovic, en ekte SF-spiller tester andre utfordringer. Takk for alt i denne omgang! Foto: Trond R. Teigen / NTB
William Kurtovic, en ekte SF-spiller tester andre utfordringer. Takk for alt i denne omgang! Foto: Trond R. Teigen / NTB

Også Rufo, Deyver Vega og Sivert Gussiås står også uten ny arbeidsgiver pr. dags dato. Ikke som vi i hvert fall kjenner til for øyeblikket. Rufo – som fyller 30 år førstkommende fredag – har vært her i klubben i to perioder. Han kom hit i august 2018 – og var tidvis en notorisk målscorer og en fremragende offensiv kraft for SF. Etter at han kom tilbake fra blant annet et opphold i danske Aalborg – hvor han var mye skadeplaget – så har han ikke fått det helt til å stemme på samme måte. Det skulle jo uansett mye til. Vi har hatt mange utrolige fotballopplevelser her oppe på stadion med vår spanske venn. Vi tar også farvel med Deyver Vega – som også har vært i SF i to perioder. Bare avbrutt av et lite mellomspill i Romania. Den gamle Vålerenga- og Brann-spilleren fra Costa Rica var jo også i sine beste stunder en herlig spiller å oppleve ute på sin kant. 23-åringen Sivert Gussiås har også spilt ferdig her i SF – og han blir stående med 74 kamper og 12 scoringer. Sivert har vært plaget med skade – men alle vet at han er en meget skarp spiss skadefri. Lykke til videre. Alle sammen.

Vi har også registrert at vår siste skanse Jacob Storevik har signert for Vålerenga – og sikkert blir en sterk utfordrer der som førstevalg mellom stengene. Det ble fire sesonger i blått – og Jacob har en rekke ganger vært helt avgjørende for oss. En utmerket skuddstopper, glimrende på straffespark og vrien å overliste en-mot-en. Fredrik Flo – vår stødige midtstopper – skal fortsette karrieren i OBOS-ligaen med hovedstads-klubben Skeid. Også har vi avsluttet vår leieavtale med svenske Varberg – og sender Albin Winbo hjem. Albin har vært en tro tjener for oss høsten 2022 – og var alltid til å stole på. Avslutter vi oppsummeringen med at Mats Haakenstad fortsatt er usikker foran 2023-sesongen – så skulle vel det meste være sagt. I denne omgang. Vi oppdaterer sidene våre når ting formelt er avklart.

Annonse fra Eliteserien: