Hans Erik Ødegaard er selvsagt fortvilet etter nok et tap

Nå er det bare skuffelse og fortvilelse inne i garderoben…

(Sandefjord Fotball- Ham/Kam 1-2)

Det så lyst ut etter at vi utlignet Ham/Kams ledelse like etter pause. Håpet ble tent – og gutta festet grepet. MEN så 10 minutter seinere så gikk liksom lufta ut av ballongen – da Pål Alexander Kirkevold (ex. Sandefjord) feide inn ledermålet til gjestene fra kloss hold. Etter et knallhardt innlegg fra Vegard Kongsro. – Det er dessverre slik at resultatet trumfer alt. Vi har jo nok sjanser til å score flere ganger. Det er opplagt at dette tærer på – og at stemningen er dårlig. Det er en utfordring å få gutta opp igjen etter slike tap. Det sier seg selv. Nå blir det meget spennende i de to siste serierundene – Kristiansund vant og Jerv utlignet helt på tampen. MEN vi ligger der vi ligger – og det er fortjent. Og for hvert slag vi får i tryne – så blir det tøffere og tøffere. SF-trener Ødegaard er oppgitt etter at rekken uten seier ble økt til 13.

For det så lenge lovende ut på Release Arena – og vi noterte fem sjanser til hjemmelaget før Ham/Kam kom på sin første farlige visitt. MEN som så mange ganger før når vi har tilrevet oss initiativet – så kommer det en baklengs. Ofte mot spillets gang. Gjestenes første mål kom etter et hjørnespark – hvor Vegard Kongsro headet ballen inn til Fredrik Sjølstad som styrte den inn fra fem meter. Også via hodet. Etter den kalddusjen så ble vi litt preget -og mistet mye av presset som vi hadde fra start. Det ebbet ut med 0-1 til pause. Så gikk det som vi har beskrevet over. Dessverre. Vi kan føye til at utligningsmålet ble satt inn av Rufo – som fikk en lang tå på «Moa» sitt presise innlegg. Vår faste kaptein Harmeet Singh fikk endelig gress under føttene igjen etter et langt skadefravær – og han var selvsagt velkommen. – Dette er flaut. Altfor dårlig. Vi kan ikke bomme på åpne målsjanser. Da går det ikke. Nå må vi karre oss til en kvalikplass. Akkurat nå er det vanskelig å sette ord på hva jeg og de andre gutta føler. Harmeet Singh summerer opp etter nederlaget for gjestene fra Hamar.

I den kolonien var det selvsagt jubel. De sikret plassen – og det var målet. – Dette er vel den beste sesongen i klubbens historie. Vi har solgt Morten Eriksen til Molde – og Sam Rodgers til Rosenborg. Så fikk vi godt betalt for mine forgjengere – assistenttrener Geir Frigård og hovedtrener Kjetil Rekdal. Dette har gitt klubben en meget solid økonomi. Og til neste år skal vi bli enda bedre. Nå kan vi senke skuldrene. Det å oppnå vårt hovedmål to serierunder før slutt – er bare helt fantastisk. Ham/Kams danske trener Jacob Michelsen er en lykkelig mann – og gleder seg til bussturen hjem. – Den blir nok både munter og vil nok virke ganske mye kortere enn ned hit. I kveld skal gutta få ta seg en «show-kveld». Dansken er fornøyd med både sin og sine gutters innsats denne sesongen. Nå må SF konsentrere seg om å beholde 14. plassen på tabellen. Den gir i det minste kvalifisering.