God flyt hos våre unge talenter om dagen

men det ble en tøff tur til Sogndal for G16-gutta..

G16-trener Henrik Gustavsen har vært på langtur med sine gutter til fotballbygda Sogndal. – Det ble en lærerik tur på mange måter. Vi kom fra en solid seier mot Konnerud i NM (8-0) – og der satt både relasjonene og rytmen i angrepsspillet. Så møtte vi et virkelig sterkt Sogndal-lag på bortebane – og tapte 0-4. Vi hadde et lag som stort sett besto av 15-åringer – og møtte et lag med i hovedsak ett år eldre spillere. Selv om vi lenge hang med i banespillet – så må vi rett og slett innrømme at vi møtte et bedre lag. Og tap er en del av utviklingsprosessen. Vi må lære oss å håndtere det også. Henrik Gustavsen lar seg ikke vippe av pinnen etter en tapt kamp.

Allerede i dag (mandag) er det kamp i Interkretsserien mot Store Bergan på Gamle Stadion klokken 20.00 – Selv om det var en kontrastfull uke rent resultatmessig – så er det viktig å kjapt komme seg opp mentalt igjen. Vi har et ungt lag – og alle kamper nederlag eller seier – skal bidra til at hele gjengen skal skaffe seg verdifull kunnskap og rutine etter hvert. Og snart er det Hønefoss i cupen. Den kampen går den samme helgen hvor A-laget skal møte Lillestrøm. Vi har ambisjoner om å komme oss videre. Selvsagt. G16-trener Gustavsen er «alltid» på jobb.

Også Samir Saric – ansvarlig for G19-laget og SF2 – som stort sett inneholder de samme spillerne har et stramt program. – Vi hadde en viktig 4. Divisjonskamp sist uke mot Teie. Der fikk vi 0-1 etter bare noen sekunders spill – og våre motstandere gikk ned i en dyp 5-5-0-formasjon. Det ble en mental test for vårt unge mannskap. Vi malte på – og scoret tre ganger. Dermed ble det en ny seier og tabelltopp. Vi har jo en klar ambisjon om 3. Divisjon fra sesongen 2023. Samir har mye å holde styr på.

For G19-guttene hans så blir det fredag den 13.Mai bortekamp mot Pors i cupen – og det er en kamp som absolutt bør/skal vinnes. – De har vanligvis gode lag der borte – og cupen er viktig for oss. Her gjelder det å ha mange tanker i hodet samtidig. Spillerne skal matches forstandig med hensyn til totalbelastningen – samtidig som vi må finne riktige arenaer for våre unge talenter. (les opprykk). Her er det flere som har en travel hverdag. Både Vetle Walle Egeli og Filip Bjune-Loftesnes blant andre er jo med A-laget – de er viktige med tanke på at SF2 skal rykke opp – og de er sentrale i G19-laget. MEN her snakker vi om gutter som er 100 prosent dedikerte til fotballen. Da går det meste. Samir Saric er sammen med resten av Akademi-gjengen travel om dagen….

Annonse fra Eliteserien: