Gjensyn med sin gamle hjemmebane...

- 13 år siden jeg scoret mitt første her.....

Alexander Ruud Tveter har flere gode minner fra Fredrikstad Stadion. (På bildet over ser vi "Alex" feire med sine gamle lagkamerater tilbake i 2011). Nå er han imidlertid her i blå drakt – og skal score på sine gamle lagkamerater. Eller på sin gamle lagkamerat for å være helt korrekt. – Det er en spiller igjen fra FFK-laget fra 2011. Simen Rafn holder koken fortsatt – og han er ett år yngre en meg. I sjette serierunde den gang – så scoret jeg mitt første Tippeliga-mål her hjemme.  (Det het Tippeligaen fra 1990 til og med 2016 – for i den perioden var Norsk Tipping hovedsponsor. Da de trakk seg ut – ble vår øverste liga kalt Eliteserien fra 2017). Vi spilte mot Lillestrøm – og jeg scoret vårt eneste mål (1-1). Datoen var 6. Mai – så det er en stund siden. Dette var mitt andre seriemål. I runden før – borte mot Stabæk på Telenor Arena – så satte jeg inn trøstemålet. Vi tapte 3-1. Det var den 25. April – så det er temmelig nøyaktig 13 år siden jeg scoret mitt første seriemål i vår øverste liga. Nå er det vel på tide – og åpne scoringskontoen denne sesongen. Jeg har ingen ting imot å «putte» på mot min gamle arbeidsgiver. Alexander Ruud Tveter stoppet på fem seriemål for Fredrikstad.

 

Billetter til bortekampen mot Fredrikstad kjøper du HER

 

Vi står med ett poeng etter tre seriematcher – og vi er selvsagt innstilt på å ta med oss noe hjem over fjorden sent søndag kveld. – Det er jo for all del ikke ment som en unnskyldning,  men vi føler at våre gode prestasjoner i de tre foregående kampene ikke har gitt oss det vi har fortjent. Vi tar likevel selvkritikk på at det har blitt for få målsjanser. Så langt. Vi har jo hatt både ball og kontroll nok til å score langt flere ganger enn de to vi har til nå. Vi var sterke mot Rosenborg borte – og ikke minst mot Odd i Skien. At vi slapp inn en baklengs over seks minutter på overtid – det må vi alle mann ta ansvar for. Det skal ikke skje. Men det er positivt at vi ikke slipper til så mye bakover heller. Vi har vært ganske så tette defensivt. Og de få vi har sluppet inn – de har vel vært ganske så unødvendige. «Alex» er klar for retur til plankebyen. Han kom hit foran 2011-sesongen – etter at han året før hadde spilt cupfinale for sitt Follo. Han har vært med en stund…

 

33-åringen setter ord på hva utfordringene har vært så langt i 2024. – Vi har hatt store muligheter til målsjanser etter at vi har «rappet» ballen da våre motstandere har vært i ubalanse. Men vi har ikke utnyttet dette godt nok. Vi har ofte gått oss fast og vært for lite direkte. I denne fasen av spillet – så har det virkelig ikke løsnet. Det kommer. Vi så også mot Lillestrøm sist – at det ikke er helt enkelt å spille mot lavtliggende, etablerte forsvar. Vi må nok være mer bestemte i den delen av spillet – og ha mer trøkk når vi kontrer. Hele spillergruppen vet at vi kan konkurrere med absolutt alle lagene i Eliteserien – og det gir i og for seg god kollektiv selvtillit. Den vil imidlertid øke betraktelig når poengene kommer inn på vår konto. Vi skal jobbe steinhardt for å dra ut proppen mot Fredrikstad. Og neste gang er det Molde hjemme. Vi spiller ofte best mot de aller beste. Avslutter Alexander Ruud Tveter. Viktig SF-mann på topp….

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: