Gilbert Koomson skal hjem til gamle lagkompiser

Også skal jeg treffe min datter igjen

Vår nyeste signering – Gilbert Koomson fra Ghana – har en fortid i Brann og Bergen. Og ikke minst – så har han en liten datter der som han gleder seg til å treffe igjen. – Det er en god stund siden sist. Det var vel i november. Jeg har vært mye på farten som fotballspiller – også har jeg vært hjemme en tur i Ghana.  MEN nå blir det gjensyn med henne – og det blir gjensyn med Brann-supporterne. For nå er det kvartfinale i cupen (2022) – og jeg registrerer jo at mine gamle lagkamerater gjør det bedre og bedre om dagen. De blir nok sterke i år. Det var en fin tid i Bergen – MEN nå kommer jeg som SF-spiller – og jeg håper jo på å få spille. For jeg er overbevist om at vi kan gi dem hard fight. Vi kommer godt forberedt – og jeg har full tillit til mine nye kompiser. I blått. Gilbert Koomson er en trivelig kar – og har allerede glidd godt inn i SF-gjengen. Han står med 72 kamper for Brann – og 11 scoringer. 

Og han forteller at publikum på Brann Stadion var mange og krevende. Likevel så ble den lynkjappe høyrekanten litt av en publikumsfavoritt. – Det var gøy å spille hjemmekamper der oppe – folkene på tribunen var engasjerte og støttende i samfulle 90 minutter. Også ser jeg fram til å møte mine gode venner igjen. Midtbanesjefen og kjernen i laget – Sivert Heltne Nilsen – er en knallhard mann å møte på banen. Utenfor er han utrolig hyggelig og beskjeden. En kar med to ansikter. Også spiller jo Ruben Kristiansen (35) fortsatt. Han var også en jeg hang mye sammen med i min tid der oppe. Jeg husker også at målvakten Mathias Dyngeland – den gang vi begge spilte for Sogndal – ga meg en assist etter et langt utspill etter en scoring jeg hadde mot Viking. I den kampen gjorde jeg tre mål – mitt første og eneste hat-trick i Eliteserien. Nå møter jeg også Mathias i Bergen. Han er nå førstevalg i Brann-buret. – Han håper jeg får en tøff kveld. Gilbert er klar…

For etter kampen mot Odd sist helg i Mjøndalen – så har både spillere, trenere og supportere trua her i Sandefjord. – Vi hadde en god plan mot sterke Odd sist – de endte på 5. plass i fjorårets Eliteserie – og de ble overrasket over at vi presset så høyt og aggressivt. Mitt inntrykk er at vi her i klubben trener minst like hardt som i min forrige klubb Bodø/Glimt. Hans Erik (Ødegård) og Andreas (Tegstrøm) har meget gode treninger – så vi er en motstander som både orker mye og har spisskompetanse på flere plasser. Jeg tror helt klart at Brann vil få seg en overraskelse på søndag. Gilbert er klar for dagens andre treningsøkt – og merker at både pusten og farten er på gang. Vi her i Sandefjord fikk jo et litt brutalt møte med ghaneseren i fjor høst – da han kom inn som innbytter i vår kamp mot Aalesund. Og han scoret selvsagt. Den tiden er heldigvis forbi – nå er 28-åringen i SF-drakt.

Annonse fra Eliteserien: