Gaute Helstrup og TIL gleder seg til kamp

- Vi har mye til felles med Sandefjord…

Tromsø-trener Gaute Helstrup ser mange likhetstrekk mellom tabellnaboen SF før søndagens match på Release Arena. – Jeg må si at det var en imponerende seier i Stavanger sist – dere har et tydelig grunnspill og liker å ha ballen i laget. Dere viste også et solid presspill mot Viking – og det er noe vi også terper på. Vi har vist hittil i årets serie at vi er konkurransedyktige, men vi må bli skarpere aller fremst i banen. Seks uavgjorte er et godt bevis på at vi holder ønsket standard rent spillemessig – og kan utfordre de såkalt større og mer ressurssterke klubbene. Vi må bare avgjøre de jevne kampene i vår favør. Så blir det bra. I våre gode stunder så synes jeg vi spiller attraktiv fotball. Den gamle Ham/Kam-treneren nyter stor tillit i ishavsbyen.

For nylig forlenget Gaute kontrakten – og det betyr jo selvsagt at jobben han gjør duger godt for de som styrer TIL-skuta. – Det er klart det gir trygghet – og at det er godt å vite at de har tillit til meg og mitt team. Likevel er jo dette ferskvare. Så det er bare å fortsette og levere. Jeg håper inderlig at alle rundt meg også fortsetter. Både spillere og vi i trenerteamet jobber hver dag for å utvikle oss – og vi synes jo det er veldig artig å utfordre de beste. I år så har vi nesten utelukkende tette kamper – og det ser vi for oss mot SF også. Det blir nok helt jevnt. Gaute og hans lag står med 12 poeng så langt. Med en kamp mer spilt enn «Guttane».

Tromsøs trener Gaute Helstrup ser flere likhetstrekk mellom Tromsø og SF. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Tromsøs trener Gaute Helstrup ser flere likhetstrekk mellom Tromsø og SF. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Sist helg ble det igjen uavgjort på Alfheim da en utligning av Lasse Nilsen to minutter før full tid sikret et poeng mot Haugesund. – Vi har noen spørsmålstegn når det gjelder spillertroppen, men jeg tror ikke på noen store forandringer fra sist kamp. På papiret så har vi et solid lag – og vi har ikke flere skader enn man må regne med etter 10 kamper i Eliteserien. Gaute Helstrup har mye rutine i spillere som Ruben Yttergård Jenssen – den største stjerna i dagens TIL-mannskap – 34-åringen står med 39 A-landskamper – og en fortid i både Brann, Groningen og Kaiserslautern. Kontinuiteten er representert med Kent-Are Antonsen, Jostein Gundersen og målscoreren fra sist søndag Lasse Nilsen. Også må de unge talentene som 21-åringen August Mikkelsen (ex. Tromsdalen) – og Sakrias Opsahl (ex. Vålerenga) nevnes.

Også Gaute Helstrup har en fortid med skruknotter og shorts. Han var en habil midtbanespiller med fartstid fra Tromsdalen, Haugesund og selvsagt Tromsø. Nå venter derimot drøye 90 minutters nervøs tilværelse på trenerbenken for 46-åringen. Han er en hyggelig og faglig sterk fotballmann. MEN selv om TIL-treneren er en grei kar – så håper vi han får litt å tenke på søndag kveld. Også skal SF igjen stå for en topprestasjon. Også på hjemmebane….

P.S. Byåsen borte i 3. Runde er vel også overkommelig for et blått lag i form….

Annonse fra Eliteserien: