G19 felt av egne feil: – Tar med læring hjem

Sandefjord-juniorene er ute av cupen etter tap 3-5 mot Rosenborg i Trondheim torsdag ettermiddag. Kvartfinalen i G19-NM ble i realiteten avgjort på gjestenes egne feil før pause.

– Vi møter en veldig god motstander i dag, og da har vi ikke råd til å gi bort mål som vi gjør i 1. omgang. Vi hadde håpet å unngå det, sier trener Tom Helge Jacobsen etter kampslutt.

For etter en god åpning på Salmarbanen, der Sandefjord truet hjemmelaget og fikk en scoring annulert for en tvilsom offside, gikk alt på tverke for gjestene.

I løpet av 11 skjebnesvangre minutter sto det plutselig 4-0 på lystavla.

Hardt straffet

– Det er slikt som kan skje når man er under utvikling. Vi har en spillmodell som gutta er trygge på, og som alle her har ferdigheter til å mestre. I store deler av kampen er vi gode på å spille oss ut, men vi blir hardt straffet i de situasjonene hvor vi ikke er det, poengterer Jacobsen.

Pausepraten startet med tunge blikk i betonggulvet. Men i løpet av hvilen bestemte det unge SF-laget seg.

– Vi stiller et ungt lag, med fire guttespillere fra start og flere på benken. Likevel ble vi enige om å gå på banen for å vinne 2. omgang, forteller treneren.

Den nye målsetningen fikk en mental smell allerede etter få minutter. En langpasning fra egen halvdel fant en Rosenborg-spiller i bakrom, og dermed sto det 5-0 til vertene.

– Gutta skal ha ros for måten de reiste seg på etter den smellen. Og til slutt er vi faktisk såpass nære at spenningen lever helt inn, sier Jacobsen.

For da innbytter Oskar Ekeberg fra kloss hold bredsidet inn den første reduseringen, tente han et nytt håp for Sandefjord. Og full fyr ble det da Mathias Erdal Storli, også han innbytter, fant veien til nettmaskene etter corner.

Fra 5-2 og inn var det de blå som styrte begivenhetene på Salmarbanen, men til tross for stort ballovertak, ble det med Henrik S. Falcheners 5-3-scoring på straffespark fem minutter før slutt.

Aldri vært lenger

– Hadde vi klart å presse inn et mål til, kunne det blitt ordentlig spennende. Men 5-0-ledelse ble for mye å hente inn. Den solide 2. omgangen ga oss iallfall et solid læringsutbytte, fastslår hovedtreneren.
 
Og det unge SF-laget kan uansett trøste seg med at Sandefjord Fotball aldri har gått lenger i G19-NM. For første gang var klubben i en kvartfinale.

– Det tar vi med oss, sier utviklingsleder og assistenttrener Martin Jensen.

– Og selv om vi tapte her i dag, kan de fire beste spillerne på sikt komme fra vår garderobe. Det handler om å ta med seg læring hjem og over tid jobbe for å bli bedre. Det er spillerne med denne innstillingen som har sjansen til å bli toppspillere.

For begge trenerne ser stort potensial i sitt eget lag og egen utviklingsavdeling. Likevel er det alltid læringsmomenter å ta med seg på veien for en ung og ambisiøs spiller.

Den fysiske dimensjonen

– Mange på Rosenborg har hverdagen sin i 2. divisjon, og det merket vi nok på tempoet, sier Tom Helge Jacobsen, og får støtte av sin assistent og overordnede.

– Vi fikk igjen en påminnelse om den fysiske dimensjonen i moderne fotball, poengterer Martin Jensen.

– Det handler ikke bare om fysisk alder og duellstyrke, men også om løpskraft, forflytningsevne og antall sprinter. Der har vi nok fortsatt mye å gå på, mener han

Uten NM på programmet, må SF-juniorene konsentrere seg om nasjonal serie og 4. divisjon resten av høsten.

Det er viktig nok i deg selv.

– Opprykk fra 4. divisjon blir det store resultatmålet nå. Vi trenger den kamparenaen for å skape mer utvikling, både for denne gjengen og alle som kommer bak, understreker trenerne.

Vi gratulerer SF-juniorene med god innsats i årets NM!

Annonse fra Eliteserien: