G17 i Trondheim

G17 og G15 med pangåpning på sesongen

Kruttsterke triumfer på bortebane

Det ble en åpning på 2024 – som nok mange fra Komplett-Akademiet drømte om – men som de færreste trodde var mulig. G17-laget var på tur til Trondheim – og til seriepremiere mot fjorårets NM-vinnere Rosenborg. De slo oss i fjorårets G16-semifinale i NM – og det ble 0-3 nederlag for våre gutter. Den gang. Nå stilte begge lagene nesten identiske mannskap til G17-oppgjøret i helgen. (På bildet over er det ellevill jubel etter seieren over Rosenborg).– Og dette oppgjøret var det kvalitet over. Her var det høyt nivå. Vi må nok innrømme at vertskapet tok kontroll over dette – og førte an i de første 15 minuttene. Så kom vi mer og mer inn i det – og selv om Rosenborg ledet 1-0 til pause – så var vi på vei inn i kampen. Og i andre halvdel – så styrte vi og var skarpest. Likevel var det en jevn kamp – men vi vant til slutt 2-1. Og det var fullt fortjent. Jeg synes vi har tatt et stort steg fra i fjor. Etter scoringer av Bendik Berntsen og Kristoffer Halvorsen. G17-trener Henrik Gustavsen er med rette stolte av sine gutter.

 

Henrik kunne stille med et meget sterkt mannskap – selv om både Emil Skuland og Ole Wingsternæs var hjemme. – Vi var modige, rolige og fornuftige med ballen i beina. Og vi bevarte fatningen helt til kampslutt – og spilte ball oss imellom. Ingen hodeløse avklaringer – MEN vi holdt ballen innad i laget. Det er sjelden jeg tar helt av – men dette var en virkelig stor prestasjon. All ære til hele gjengen. Henrik er ikke den som vanligvis snakker i store bokstaver, men nå skinner det igjennom at han er strålende fornøyd. Med starten på årets sesong. Også G15-laget til kollega Anders Abrahamsen var på tur. De brukte lørdagen i Sarpsborg – og et møte med deres 09-10 årgang. Primært var det 09-ere som var stammen i laget. – Og det var en begivenhetsrik utflukt til Østfold. Vi vant 3-0. Og vi var faktisk litt overrasket over at det ble så klare siffer. G15-trener Abrahamsen var også med til Trondheim. Fin helg for Anders.

 

Anders er også en som holder beina trygt plantet på bakken. – Selv om det til slutt ble en klar seier – så var det nok en meget god dag på jobben for mine gutter. En kombinasjon av at Sarpsborg 08 ikke var på sitt aller skarpeste – og vi fikk det meste til å flyte. Vi tok ledelsen ved Adrian Holtung, så scoret Joris Petravicius vår andre – før Ola Bredvei sørget for nummer tre. Og førstkommende lørdag kommer Lyn på besøk hit til byen. De er tilbake igjen i det gjeveste selskapet – etter opprykk. Vi er klare – og stiller med litt ekstra selvtillit etter den klare triumfen mot gutta fra Østfold. Det var en fin week-end. Jeg kan absolutt anbefale en tur til Sarpsborg og Trondheim. Avslutter Anders Abrahamsen.

Annonse fra Eliteserien: