G-16 med to solide seire mot Skeid og Jerv

og en skikkelig lærepenge mot Nanset

Trener Henrik Gustavsen har en takknemlig, men utfordrende jobb med SFs yngste satsningslag. – I utgangspunktet så er vi en gjeng med talenter fra forskjellige, lokale klubber. Gode individualister – og det er opplagt at min jobb er å skape et samspilt kollektiv.  Dette tar tid. Og nå begynner relasjonene å sitte bedre. Likevel sier det seg selv at i denne alderen så vil prestasjonene svinge i kvalitet. Den siste tiden har vist at det går fra den ene ytterligheten til den andre. Selv om vi er i fin utvikling, så er det mye hardt arbeid som gjenstår. Henrik har opplevd svingninger med G-16 gjengen den siste tiden.

For i den nasjonale serien så åpnet det med tre tap – så kom det et uavgjort resultat – for så å toppe det hele med tre strake seire. – Vi spilte en strålende kamp mot Skeid – hvor vi vant med komfortable 5-2. Så ble det 4-3 over Jerv – og solide prestasjoner over hele fjøla. Jeg så et lag i stor framgang – som oppførte seg som en enhet. MEN det er jo opplagt at ikke alle ferdigheter er fullt utviklet. Også de over snippen. Det skulle bare mangle. For i mellomtiden så røk vi på et 0-1 nederlag mot Nanset. Det var en skikkelig karamell – og en real lærepenge. Henrik Gustavsen er ikke like fornøyd med den forestillingen.

Henrik er selvsagt en oppegående trener – som vet at det kan svinge voldsomt – også oppe i toppetasjen for såpass unge gutter. – Mot Nanset så fikk vi raskt bakkekontakt. Vi misbrukte tre grove målsjanser de første 10 minuttene – og vi reagerte vel ikke akkurat profesjonelt på at vi ikke fikk uttelling. Det ble litt sutrete og grinete – vi ble for individualistiske – og det hele ble mer og mer en kollektiv frustrasjon. Det endte med tap – og fra et nøkternt ståsted – så var det en helt utrolig utgang og en unødvendig dyr lærepenge. Vi kan trygt kalle dette et arbeidsuhell. Og vi tar det som læring. Henrik vet utmerket godt at det er snakk om unge gutter.

MEN fotballen er bra på det viset at det kommer nye kamper. Hele tiden. – Nå på torsdag allerede får vi en knalltøff test – når vi skal opp mot Start på Sør Arena. Vinner vi den kampen så går vi videre til åttendels-finalen i NM for G-16 lag – og det hadde vært en herlig inspirasjon for laget hvis vi hadde klart det. Vi vet at sørlendingene har et sterkt mannskap – men vi reiser nedover E-18 med sterk tro på seier. En triumf der nede vil henge høyt. Avslutter sjefen for G-16 laget. En fin årgang – selv om det innimellom svinger litt. Det hører med….

Annonse fra Eliteserien: