Fredrikstad vant fortjent i uværet

Sandefjord Fotball - Fredrikstad 1-3 (0-0): Vidar Ari Jónsson scoret SFs eneste mål da A-laget for andre gang tapte mot et 2. divisjonslag i sesongoppkjøringen.

Forholdene var ikke de beste på Gamle stadion søndag. Sterk vind og store nedbørsmengder førte til at kampen ble utsatt i 15 minuttter da FFK fikk lengre reisevei som følge av ferjeinnstillinger.

Likevel var FFK friske fra start, presset SF høyt i motvinden, og fikk flere ganger betalt for det høye presset i en omgang der hjemmelaget slet med å spille seg ut av egen halvdel. Nærmest scoring var Henrik Kjelstrud Johansen da han skjøt like utenfor.

Samtidig hadde Rufo, tilbake fra start for første gang i år, en stor mulighet på motsatt side like før hvilen, men skuddet strøk tverrliggeren.

Målet blåste avgårde!

Det farligste som skjedde i første omgang var faktisk at målet bak FFK-keeperen blåste overende og gikk kast i kast bakover på asfalten! Etter en viktig sikringsjobb, kom kampen endelig i gang igjen. Lagene gikk til pause på 0-0.

SF gjorde mange bytter i pausen, og åpnet omgangen positivt. Likevel var det FFK som scoret først da Kjelsrud Johansen satte inn en retur fra Jacob Storevik.

Like etter la bortelaget på til 0-2 da Alexeander Zoulakis´innoverskrudde corner fikk en kraftig kurve i medvinden – og gikk rett i mål.

SF hadde flere muligheter til å komme tilbake i kampen. Den første og største sjansen falt til Martin Andersen (17) da han fulgte opp en bakromspasning til George Gibson, fikk ballen tilbake, men FFK-keeperen hentet fram en god redning.

Mistet ballen

I stedet skulle en ny individuell feil på egen halvdel til hjemmelaget føre til tremålsledelse for FFK.

Som flere ganger i første omgang lyktes 2. divisjonslaget med å stresse SF i oppbygningen, stjal ballen høyt, og innbytter Erik Westby kunne enkelt bredside inn 3-0.

Vidar Ari Jónsson gjorde dagens siste mål like før slutt da han fastsatte sluttresultatet til 1-3 med kampens siste spark på ballen.

NB! Neste treningskamp for SF er mot Arendal på Gamle stadion 15. februar kl 14.00.

FAKTA

SF - FFK 1-3 (0-0)

Mål: 0-1 Henrik Kjelsrud Johansen (54), 0-2 Alexander Zoulakis (58), 0-3 Erik Westby (66), 1-3 Vidar Ari Jónsson (90).

SFs lag: Jesper Granlund (Jacob Storevik fra 46), Vidar Ari Jònsson, Lars Grorud (Marius Høibråten fra 46), Arnar Gudjònsson (Jørgen Kili Fjeldskår fra 70),  Anton Kralj (Lars Markmanrud fra 70), Herman Solberg Nilsen (Brice Wembangomo fra 46), Marcus Victorio (Martin Andersen fra 46), Emil Pàlsson (Peder Meen Johansen fra 70), William Kurtovic (Enric Vallès Prat fra 46), Rufo (Marcus Victorio fra 70), Sivert Stenseth Gussiås (George Gibson fra 46)