NTB_FZVKtguao58

Fredrik Pålerud har skiftet fra rødt til blått

Hjem for å slå gamle kjente

Fredrik er en klubblegende i Kongsvinger – og har spilt åtte sesonger for klubben fra de dype skoger. Fra sommeren 2013 til og med 2020. Nå kommer han tilbake for å møte gamle kompiser – både på banen og utenfor. Nesten 200 obligatoriske kamper har det blitt for 28-åringen som lover å ikke vise hensyn når han vender tilbake til Gjemselund førstkommende lørdag. MEN først er det hjemmekamp på Release Arena onsdag kveld. – Jeg kjenner jo nesten hele laget. De har vært flinke på kontinuitet både blant spillerne og i styre og stell. Det er ikke mange ukjente der oppe for meg – heller ikke på tribunen. Familie og venner overalt. Et lite sted vet du. Jeg må si at gamleklubben har framstått meget imponerende i høst. Det var snakk om nedrykk i sommer – så vendte alt. 29 poeng av 36 mulige. Det er klasse. Fredrik er imponert av sine tidligere medspillere.

Og ikke minst i kvaliken har laget til Eirik Mæland (33) vært utrolig solide. Trener Mæland takker for øvrig av etter kvaliken. Tre strake borteseire mot Sandnes/Ulf, KFUM og Start. – Vi må være klar over at vi møter et sterkt Kongsvinger. De har virkelig fått fart på sakene. Jeg har sett dem en rekke ganger på TV – og tre ganger fra tribuneplass. Virkelig imponerende. MEN nå er det ingen følelser – bare skjær vinnervilje. Nå er det kun seier – og fortsatt spil i Eliteserien 2023 som gjelder. Her tas ingen følelsesmessige hensyn. SF er min nye arbeidsgiver. Og jeg skal gi alt. Det lover jeg. Jeg dro derfra med bare gode venner – og selv om vi vinner – så står jeg fortsatt på god fot med dem alle. Det er trivelige og ordentlige folk der oppe. Fredrik Pålerud er ikke så altfor lett å bli uvenner med. Uansett om Kongsvinger fortsatt må spille i OBOS-ligaen i 2023 så beholder han nok sine gode relasjoner fra sin gamle hjemmebane.

Og nå når Sandefjord Fotball har fått en sjanse til fortsatt spill i toppdivisjonen – så er Fredrik overbevist om at vi tar den muligheten med begge hender. – Nå er det full pinne. Og jeg ser det som en klar fordel at vi skal spille to kamper – vår rutine og gode matching fra årets Eliteserie – bør gi oss en klar fordel. Da jeg spilte i Kongsvinger – og møtte lag fra øverste nivå – så var det en ting som fort ble veldig tydelig. Tempoforskjellen. Vi bør ha mer fart i alle ledd – også med ballen enn vår motstander. Selv om KIL har sett solide ut i høst – så bør vi ærlig talt klare denne oppgaven. Nå som vi har fått en ekstra mulighet. Vi har vår egen stil – og jeg er sikker på at følger vi vårt vanlige opplegg – så er det mer enn godt nok. Vi er rett og slett et bedre lag enn Kongsvinger. Fredrik Pålerud virker veldig overbevisende. Og er det noen som vet alt om vår kvalikmotstander – så er det faktisk han.

Annonse fra Eliteserien: