Fredrik Carson Pedersen klar for SF…

kommer over fra Grorud….

 

Fredrik Carson Pedersen (20) har allerede flyttet inn i leilighet oppe på stadion – er allerede i blått og har gjennomført sin første trening med sin gamle trener Hans Erik Ødegaard. – Jeg rakk så vidt å bli kjent med han da han praktiserte som U-trener i Strømsgodset – MEN vi har holdt kontakten siden. Jeg ble flyttet opp i A-troppen i Godset – og det ble ikke så mye tid med Ødegaard den gangen. Det blir vel mer nå kan jeg tenke meg. Og det var jo mye av årsaken til at jeg valgte Sandefjord – fordi jeg vet hvordan det trenes og hvordan klubben liker å spille. Det er slik vi har spilt i Grorud – og den filosofien passer meg utmerket. Jeg er spent på hvor lang tid det går – før jeg har tilpasset meg tempoet i vår øverste divisjon. Jeg regner jo med at treningene også blir nyttige – for at jeg skal ta nivået så kjapt som mulig. Fredrik har tatt hilserunden – og framstår som en meget hyggelig fyr.

 

Og det var skussmålene Grorud-folket også ga han da han forlot hovedstadsklubben. Også har han høye ambisjoner med sin fotball. – Jeg er født og oppvokst på Jessheim – og ville tidlig bli fotballspiller. Derfor dro jeg til naboen Lillestrøm allerede som 13-åring. Det har blitt litt Drammen og litt Oslo – før altså den foreløpige endestasjonen er her i Sandefjord. – Jeg er primært høyreback – men har spilt på den andre siden den siste tiden i Grorud. Det ble vel over 40 kamper for dem i OBOS-ligaen – før det dessverre ble en tur ned i PostNord for oss. Og denne sesongen har jeg spilt alle kampene så langt – den siste var mot Brattvåg sist helg. Totalt ble det 61 kamper for Grorud. Fredrik forteller om de siste dagene – og det har gått fort i svingene. MEN nå er det Eliteserie og SF som gjelder. Allerede på søndag så er det Haugesund på eget gress.

 

For det har vært stor interesse fra flere andre norske klubber – før han kom seg i bilen og kjørte sørover på E18. Og landet her. – Jeg ser litt lenger fram – og har for så vidt en klar karriereplan. Derfor er SF en flott klubb for meg. Jeg satser selvsagt alt på fotballen – MEN tar et nettstudium i administrasjon og ledelse i regi av Høyskolen Kristiania. Det lar seg kombinere med toppsatsingen. Og selv om de aller fleste er totalt ukjente for meg her – så kjenner jeg godt til Mats Viken. Han spilte jeg sammen med i Grorud – MEN når det er sagt – så virker jo dette som en gjeng som virker svært så imøtekommende. Jeg kommer meg nok forhåpentligvis ganske så snart inn i miljøet. Det kan unge Carson Pedersen ta helt med ro….

 

Og når vi undrer litt på hvor Carson kommer fra – så har det også sin (u)naturlige forklaring. – Da mamma og pappa studerte i USA – så ville de ha et symbolsk minne fra den tiden. Så de valgte seg ut et vanlig amerikansk navn som vårt mellomnavn. Sånn er det også blitt en del av mitt familienavn. MEN jeg har faktisk mye av min fars familie boende i Bournemouth – og derfor følger jeg litt ekstra godt med dem i Premier League. MEN mine to utenlandske favorittlag er Barcelona og Manchester United. MEN nå er det kun Sandefjord og kampen for å få spille også neste sesong i Eliteserien – som blir Fredrik hovedprioritet framover. Vi ønsker han velkommen hit til oss…..

 

Annonse fra Eliteserien: