Fredrik Berglie var utrolig skuffet...

- Dette var svakt av hele SF-gjengen...

 

(SF-Viking 0-3, Jotun Arena). Vi trodde nederlaget mot Brann kun var en dårlig dag på jobben. Nå kom det en til. (På bildet over ser vi en fortvilet Fredrik Berglie - foto NTB). – Dette var forferdelig. En svak prestasjon. Vi var ikke gode i kveld. Vi gir jo bort minst to mål – kanskje tre for den saks skyld. Vi hang ikke sammen i det hele tatt. Jeg har ikke svar på hvorfor vi ligger på 90 prosent. Det har vi ikke råd til. Det er klart at mål preger kamper – og da vi fikk en tidlig baklengs – så klarte vi aldri å hente oss inn igjen. Dette var et kraftig steg tilbake. En selvkritisk og trist Fredrik Berglie setter ord på nederlaget mot Viking. Vi er enige med vår midtstopper – at denne gang var det seigt og upresist. Over hele fjæla. For banens beste spiller – Zlatko Tripic – fikk en autostrada å løpe på etter bare seks minutter. Han fyrte av fra over 20 meter – og det velplasserte skuddet smatt inn i hjørnet bak Hugo Keto. Etter den kalddusjen så kom vi aldri helt inn i kampen igjen.

 

Zlatko Tripic fikk lett spill på den første scoringen. – Det var altfor dårlig av meg. Og av alle så skulle ballen falle ned i beina på Zlatko. Det var en upresis tversoverpasning fra min side. Markovic kjenner Viking-kapteinen godt. Begge er fra Lyngdal. Likevel skulle vi få flere muligheter til å komme oss ajour, men dette var dagen da lite stemte. – Vi hadde bestemt oss på forhånd. Det var en revansjelysten gjeng med siddiser som kom hit til Sandefjord. Det stygge nederlaget hjemme på 16. Mai mot Lillestrøm hadde tent oss skikkelig. Dette var viktig for oss – og det var en sterk kollektiv innsats og en mental seier. Fotball er store kontraster. Og SF er egentlig et godt og modig lag, men denne gangen fant vi ut av dem. Og vårt andre mål – det som Lars-Jørgen Salvesen feide i garnet. Det har vi øvd på uttalige ganger på treningsfeltet. Vi har en fin kjemi. Zlatko Tripic summerer opp etter en kruttsterk borteseier.

 

Det ble til slutt 0-3. Først var det som tidligere nevnt – Zlatko Tripic som sendte Viking i ledelsen. Etter bare seks minutter. Vi noterte også noen SF-muligheter i første omgang, men det ble bare nesten. Både Jakob Dunsby og Eman Markovic var i gode posisjoner, men det ville seg ikke. Etter 54 minutter så ble Salvesen servert en krempasning fra sin kaptein Tripic – og dermed var det langt hjem for våre gutter. At innbytter Simen Kvia-Egeskog fikk score sitt første Eliteseriemål 20 minutter før slutt – var sikkert artig for barnebarnet til den gamle Viking- og landslagskapteinen Svein Kvia. Ikke fullt så artig for 3696 tilskuere. Et par hundre supportere fra Stavanger var nok mer fornøyd. Visst var vi nærme. Vi noterer skudd i tverrliggeren fra Simon Amin – og noen brente sjanser utover det. Likevel så er vi enige med stopper Berglie. Viking var rett og slett bedre enn oss denne gangen…

 

 

Med vennlig hilsen

Annonse fra Eliteserien: