Franklin med lang fartstid fra RBK....

- Håper å bidra til seieren på søndag

Vår kjappe spydspiss Franklin Daddys Boy Nyenetue har vist seg fram denne sesongen. – Jeg har som du vet ambisjoner med fotballen. Nå har jeg tatt nivået i Eliteserien – og stått for seks scoringer og to målgivende. Så langt. Og det er jo ingen hemmelighet at jeg ønsker å fortsette i det gode selskap. Jeg fyller 23 den 16. November – og nå når jeg føler at mine prestasjoner holder standarden som kreves – så ønsker jeg selvsagt ikke å slippe meg ned et hakk. Jeg stortrives i Sandefjord – både med byen, lagkameratene og alle andre i og rundt SF. Og nå er det tre avgjørende kamper igjen. Og vi fortjener jo vår femte sesong i toppen også i 2024. Og jeg håper seriøst på en sjette og en sjuende også. Og jeg tror beinhardt på at vi skal klare det. Også vil jeg selvsagt være delaktig ute på banen når vi møter mine gamle lagkompiser i Rosenborg. Franklin er klar for søndagens møte med gamle venner….

 

For selv om Franklin tenker mye på sin fotballframtid i disse dager – så er han framfor alt profesjonell på det kollektivet området. – Det viktigste er å beholde plassen. Nå er alt fokus og konsentrasjon rettet inn mot nettopp dette. Jeg vil jo aller helst være på banen – MEN uansett hvor mange minutter det blir på meg – så skal jeg støtte laget 100 prosent. Selv om jeg har fire år fra Akademiet der oppe – så er jeg helblå. Jeg var der fra 2016 til jeg dro til Stjørdals-Blink – der signerte jeg en kontrakt 1. Oktober 2020. Så ble jeg (heldigvis) fanget opp av Sandefjord – og signerte for dem 1. Mars 2021. Det aller, aller beste er om SF beholder plassen – jeg blir her – og presterer en komplett og produktiv sesong i 2024. Det er et ønskescenario. Den Liberia-fødte trønderen er som vanlig en munter samtalepartner…

 

Det kan bli et møte muligens med tre akademi-kompiser ute på Jotun Arena. – Sist mot Molde så var både keeper Sander Tangvik og Olaus Skarsem med fra start – og Mikkel Konradsen Ceide kom innpå. Det forundrer ikke meg om alle tre starter mot oss. En annen som var i klubben samtidig med meg var Edvard Tagseth. Han har vært sentral hos trønderne tidligere i år – MEN er dessverre ute resten av sesongen med en stressreaksjon i ryggen. Også kommer Rasmus Semundseth Sandberg tilbake igjen. Han har vært tre år i min gamle klubb Stjørdals-Blink – og har skrevet fire-års kontrakt med Rosenborg. Han har jo også vært innom U21-landslaget i sommer – og er et stort keepertalent. Han var også sammen med meg i SalMar Akademiet. Det blir nok gjensyn kun med tre gamle kamerater på søndag.

 

Franklin hadde en meget avgjørende scoring den 29. Juli da vi møtte Vålerenga på Intility. 3-2 målet kom godt på overtid. Etter det vellykkede innhoppet – så fulgte 10 seriekamper på rad fra start av. Han spilte kun første omgang mot Bodø/Glimt 21. Oktober – og i de to siste kampene mot Brann og Aalesund har det blitt plass på innbytterbenken. – Vi husker alle bortekampen mot Rosenborg. Vi ledet 1-0 etter en Federico Bikoro-scoring tidlig – og vi holdt nullen helt til Carlo Holse fikk ballen i mål. Fire minutter på overtid. Det var bittert. MEN vi skal huske på at vi spiller god fotball mot lag som Rosenborg. De skal passe oss utmerket. Jeg tror helt oppriktig at vi tar dem. Vi greier oss også i år. Gutta har det liksom i seg. Nå er det vår tur til å ha marginene med oss. Dette skal gå bra. Franklin Daddys Boy Nyenetue virker overbevisende….

 

Annonse fra Eliteserien: