Først ble det Haugesund - så retur til Bodø...

- På en optimal dag er det ikke umulig...

 

Vår nykommer denne sesongen – Stian Kristiansen – hadde et kort opphold i Bodø/Glimt før han var på plass her på Jotun Arena. Han kom i all hast hit direkte fra mesterlagets treningsleir i Marbella. (På bildet over ser vi Stian og vår målvakt Hugo Keto i aksjon mot FKH sist søndag - foto NTB). – Jeg var vel i Glimt i ca. fem måneder. Det blir hyggelig å se mine gamle lagkamerater igjen. Har et godt forhold til alle. Han jeg likevel hang mest med var ganske så naturlig Oscar Kapskarmo. Han har jo bakgrunn fra Mosjøen og Junkeren – og det har jo jeg også. Vi står foran en brutal og tøff uke. Tre matcher på sju dager blir hardt. Og det føles jo litt urettferdig at Glimt spiller fredag kveld mot KFUM – og vi mot Haugesund søndag. To dagers lengre restitusjon for Kjetil Knutsens gutter. Akkurat som om det ikke var vanskelig nok fra før. Likevel så mener jeg at på en optimal dag for hele gjengen – så har vi en sjanse til å få med oss noe. 25-åringen fra Vevelstad på Helgelandskysten har opplevd en litt varierende sesong så langt. Nå vet vi jo alle hvordan det gikk i Haugesund….

 

På vårt beste så har vi vært skarpe, men vi har også vært svake i perioder. – Det har variert for mye. Og i de siste kampene mot Brann, Viking og FKH– har vi rett og slett stått for tre dårlige prestasjoner. Spesielt mot Viking var det seigere enn vanlig. Også i søndagens match gikk det tungt. Ellers så synes jeg som de fleste andre – at vi har fått dårlig betalt for innsatsen. Dette er ikke på noen måte ment som en unnskyldning. Det er opplagt at Bodø/Glimts siste nederlag mot Ham/Kam har skapt en uvanlig situasjon der nord. Også uavgjort hjemme mot KFUM sist fredag er uakseptabelt. De er jo ikke vant til å tape mot norsk motstand. De vil sikkert bevise at det var et arbeidsuhell foran et kravstort Aspmyra-publikum. Det blir en utfordrende uke for oss, men vi gleder oss samtidig. Det er klart at Glimt-stallen er bredere og bedre enn vår, men leverer gutta maks sammen – så kan vi overraske. Stian har så langt scoret to ganger i Eliteserien. Borte mot Odd og hjemme mot Molde.

 

Stian var skadet da han var i Glimt – og fikk ikke vist seg fram på en rettvis måte. – Jeg stortrives her nede – og føler at dette var et riktig valg for meg. God timing. Det er klart at jeg ser forskjell på klubbene. Der oppe har de enorme ressurser – og på sikt har de rammebetingelser rundt laget som selvsagt gir dem en fordel. Bare på treningene så er det fem fysioterapeuter og en lege involvert. Et stort støtteapparatet avgjør selvsagt ikke kamper, men de har på kort tid blitt en høy-profesjonell klubb. Det har de æren for på egen hånd. Vi her i SF er en liten klubb med mindre å rutte med, men vi gjør mye riktig. Personlig har jeg også variert litt i prestasjonene – og her i Eliteserien blir feil hardt straffet. Mye hardere enn det jeg er vant med fra spill i lavere divisjoner. Stian er en sympatisk kar med god selvinnsikt. – Både jeg og laget må minimere feilvalgene våre. Da bør vi få med oss noe. Vår nye mann i midten bak er klar for noen timer i flysetet…..

Annonse fra Eliteserien: