Før kampen mot Stabæk

Etter 4-1-seieren mot Start i forrige runde er det et heltent Sandefjord-lag som tar imot Stabæk til årets første hjemmekamp på Komplett Arena.

2. påskedagskampen mot Start endte med dødelig effektivititet og målfest, da guttane slo til med en kruttsterk 4-1-seier på Sparebanken Sør Arena.

Med brakseieren friskt i minne er blikket nå rettet mot årets første hjemmekamp, hvor Stabæk kommer på besøk.

Bæringene kommer til kamp med et direkte motsatt resultat enn SF sitt forrige oppgjør. Ranheim ble nemlig alt for sterke hjemme på EXTRA Arena og vant 4-1 over Toni Odinas' menn. I sesongåpningen spilte de 2-2 mot naborival Strømsgodset, noe som plasserer dem på 15. plass med kun ett poeng så langt. I likhet med Sandefjords kamp mot Ranheim i 2. runde ble også De Blaas oppgjør mot Start på hjemmebane utsatt. 

Da lagene møttes forrige sesong tok de hver sin seier på bortebane. For mens guttane vant 3-1 på Nadderud, vant Stabæk 2-1 på Komplett Arena. I sistnevnte kamp var det Luc Kassi og Ohi Omoijuanfo som nettet for bærumslaget, mens Flamur Kastrati reduserte like før slutt for SF.

Stabæk-overtak 

Historisk sett er det gjestene i blått og sort som har vunnet flest kamper mellom lagene med sine ni seire. Sandefjord på sin side har tre triumfer, mens fire oppgjør har endt uavgjort. For å finne sist hjemmeseier over Stabæk må man helt tilbake til 2006-sesongen for å finne en 3-1-seier. En Andreas Tegström-dobbel og ett mål fra Tommy Knarvik stod for guttanes nettkjenninger den gang.

Dagens kamp blir forøvrig et gjensyn med tidligere Sandefjord-spiller Vadim Demidov. Midstopperen, med fartstid i blant andre Rosenborg, Real Sociedad, Eintracht Frankfurt og Celta Vigo, fikk èn seriekamp i SF-trøya.

Annonse fra Eliteserien: