Før kampen mot Sarpsborg

Sandefjord tar imot Sarpsborg til 2. pinsedagskamp i det som blir en gyllen mulighet til å kopiere fjorårets hjemmeseier over østfoldingene.

Etter en lei rekke med dårlige resultater er det en ny mulighet for å komme seg opp og fram som byr seg når Sarpsborg kommer på besøk til Komplett Arena.

Dagens oppgjør vekker gode minner fra fjorårets sesong. Da tok nemlig SF en fortjent 1-0-seier etter at Abdoulaye Seck scoret kampens eneste mål.

Gjestene fra andre siden av fjorden har fått en brukbar start på sesongen, men om man sammenlikner med bronsebragden fra i fjor er man fire poeng bak Ranheim på tredjeplass.

Sist kamp for S08 endte med en solid 4-0-seier da Start kom på besøk. Patrick Mortensen, Amin Askar x2 og Matti Lund Nielsen stod for scoringene som senket sørlendingene.

Dermed ligger Geir Bakkes mannskap på en 7. plass i skrivende øyeblikk med 16 poeng på ti kamper. Statistikken til de blå og hvite lyder 4-4-2, mens målforskjellen 17-11 vitner om en delt andreplass i antall scorede mål i Eliteserien.

Knepent SF-overtak

De to lagene har møtt hverandre åtte ganger i seriesammenheng, og det er SF som har et knepent overtak om man ser på historikken.

Fire ganger har det nemlig endt med seier til guttane, mens èn gang har det blitt poengdeling og ved tre anledninger har Sarpborg vunnet.

Det har derimot ikke vært for vane å bli målfest i disse kampene da snittet ligger på 1,25 mål pr. oppgjør. Til sammen står det 10-10 i protokollen før dagens match.

Skader og karantener

På skadefronten kom det i forkant av dagens kamp nedslående nyheter fra Håvard Storbæk. 

Kapteinen, som måtte ut etter 20 minutter mot Vålerenga, har fått påvist en strekk og er ute i 3-6 uker. 

Ellers er fortsatt Abdoulaye Seck utilgjengelig, men Enric Vallès er tilbake 

Annonse fra Eliteserien: