Før kampen mot Lillestrøm: – Det blir en tøff oppgave

Eliteseriens to overraskelseslag møtes når Sandefjord Fotball tar imot Lillestrøm på Release Arena søndag kveld. Og begge lags trenere forventer en tøff kamp.

Med ni seriekamper uten tap er Lillestrøm inne i sin beste periode i Eliteserien på mange år. Vi må tilbake til 2010 sist LSK hadde en lengre rekke med seriekamper uten tap på øverste nivå. Det gjenspeiler seg også i interessen rundt laget.

Over 500 Lillestrøm-supportere har kjøpt billetter til kampen, og bortefeltet er utsolgt. Det betyr at trener Geir Bakke og LSK-laget vil ha stor støtte fra tribunen i Sandefjord. Og så vil nok mange legge til: Det kan de også trenge.

SF sterke hjemme

Etter en forsiktig start på sesongen, og en videreføring av hjemmekamper uten seier, har de blå gjort Release Arena til et lite fort igjen. De fire siste kampene på hjemmebane har endt med tre seire og en uavgjort for Hans Erik Ødeagaard og Andreas Tegstrøms menn.

Det er to lag med stor respekt for hverandre som møtes i Sandefjord søndag.

– Det blir en tøff oppgave. Sandefjord har friske resultater mot gode lag, og et solid grunnspill. De spilte for eksempel skjorta av Sarpsborg hjemme. Så da må vi helt oppunder taket igjen og få ut den beste utgaven av oss selv, sier Geir Bakke til LSKs egen nettside før kampen.

Hans Erik Ødegaards ord om Lillestrøm er et ekko av LSK-trenerens vurdering av SF.

– Lillestrøm har gjort det veldig bra, og de er bra, så det blir en tøff kamp. Vi må steppe opp og være med, sier Hansi til SFTV, og fortsetter:

– Jeg er ikke redd, det er jeg aldri før fotballkamper. Men de har noen styrker som vi må demme opp for, blant annet en spiss som timer løpene sine godt og scorer mye mål.

Lehne Olsen må stoppes

Spilleren som Hansi snakker om, er naturligvis Thomas Lehne Olsen. Etter 13 kamper i Eliteserien står LSK-spissen med 11 fulltreffere og har bare Moldes Ohi Omoijuanfo foran seg på toppscorerlista.

Fram til nå er Lehne Olsen best kjent i SF-kretser som slepebåten til Pau Morer. LSK-spissen spilte for Tromsø i  2017. For å stoppe et kontringsforsøk grep Morer tak trøya hans og nektet å slippe taket. Den absurde holdingen endte kun i gult kort – og klippet gikk viralt verden over.

Drakta til Thomas Lehne Olsen ble ødelagt, men er likevel blitt godt tatt vare på.

– Jeg har en venn som kommer fra Tromsø. Han ga meg drakta til Lehne Olsen og den har jeg hjemme, forklarte Pau Morer i etterkant.

Forhåpentligvis kan SF stoppe Lehne Olsen med lovligere midler denne gangen. Samtidig må de blå også stagge den fremste servitøren i Lillestrøm-laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_46GOWsMBFwc.jpg
Situasjonen der Tromsøs Thomas Lehne Olsen ble holdt igjen av Pau Morer på Alfheim i 2017 gikk viralt verden over. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

LSK på medaljeplass

Gjermund Åsen, som før sesongen ble sendt på dør av Rosenborg som mente at han ikke var god nok, har fem målgivende pasninger i år, to mer enn Kristoffer Normann Hansen, som er Sandefjords fremste på den samme lista.

Resultatet av poengsankingen er at nyopprykkede Lillestrøm er helt oppe på medaljeplass i Eliteserien, bare poenget bak fjorårets suverene seriemester Bodø/Glimt.

Statistikken forteller at kanarifuglene har vært dyktige til å avgjøre jevne kamper. Til tross for den høye tabellplasseringen har laget fra Åråsen bare fire plussmål i protokollen, og de fleste målene er scoret på tampen av kampene.

Det er en egenskap som Sandefjord skal se opp for søndag. For i motsetning til LSK har SF vært best i de første 60 minuttene. SF står med bare fire mål i den siste halvtimen, mot Lillestrøms ni fulltreffere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_qcBGTOJeWhw.jpg
Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard har flere spillere tilbake etter skade, og ser fram til en tøff kamp mot LSK hjemme. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Flere SF-spillere tilbake

– Heldigvis har vi fått flere tilbake fra skade nå. Det gir oss bedre dybde og mer å spille på. Der er alltid positivt med flere alternativer, sier Hans Erik Ødegaard.

Erik N. Brenden er ett av alternativene som har vært ute lenge. Nå er den tidligere Lillestrøm-spilleren tilbake etter armskaden, og ser fram til å møte gamle lagkamerater.

– Jeg hadde fire fine år i Lillestrøm, men er veldig innstilt på å slå dem nå, smiler Brenden, og får støtte av Mats Haakenstad, SF-backen som scoret i cupfinalen og vant NM-gull med Lillestrøm i 2017.
 
– Det er SF som gjelder nå. Du må kunne kysse den nye dama uten å tenke på ekskona, sier Mats Haakenstad.

PS! Du kan se kampen live på Release Arena eller direkte på Discovery+ søndag kl 18:00.

Annonse fra Eliteserien: