Før kampen mot Lillestrøm

Guttane setter søndag snuten mot tabellnabo Lillestrøm i det som blir en meget tøff bortekamp.

Etter to tap på en uke er det tid for å revansjere seg når Lillestrøm på Åråsen står for tur. 

Dagens motstander ligger like under SF, på en en 15. plass, med fire poeng på syv kamper spilt. Statistikken til kanarifuglene er 1-1-5, som vil si at de gule har ett mer tap enn guttane.

Sist oppgjør for Arne Erlandsens menn endte med et skuffende 3-2-tap da laget hans tok den korte turen til Stabæk og Nadderud. Ifeanyi Matthew og Gary Martin reduserte hver sin gang, men to mål av Ola Brynhildsen og ett av Ohi Omoijuanfo ble til slutt tungen på vektskåla.

Siden den gang har LSK også gått videre i cupen etter å ha nedsablet Lørenskog hele 5-1 på Rolvsrud stadion.

LSK-favør 

På de tolv gangen lagene har møttes i serien er det Lillestrøm som har et lite overtak.

De gule og svarte har nemlig vunnet syv av oppgjørene, men fire har endt uavgjort og kun èn gang har SF gått av med seieren.

For å finne sist seier over den tradisjonsrike klubben må man derimot ikke lenger tilbake enn 2016-sesongen da Sandefjord vant 1-0 på Komplett Arena i den 3. runden av cupen. Erik Mjelde scoret kampens eneste mål da blant annet nåværende blåtrøying Mohamed Ofkir stod på andre siden av banen.

Skader og suspensjoner

Til søndagens kamp må midlertidig SF-trener Geir-Ludvig Fevang klare seg uten Abdoulaye Seck og Enric Vallès, men det er en gladmelding for den tidligere midtbanespilleren.

Pau Morer trente nemlig fredag for fullt og kan være involvert i troppen som tar turen til Lillestrøm.

I forrige helgs knepne 0-1-tap for Brann fikk Joackim Olsen Solberg sitt fjerde gule kort, og vingbacken må dermed sone karantene i dagens kamp. Ingvar Jónsson må også stå over dagens kamp etter å fått rødt kort i cupkampen mot Skeid på onsdag.

Ellers er det også sådd tvil om Victor Demba Bindia rekker kveldens oppgjør etter å ha pådratt seg en smell på trening.

Annonse fra Eliteserien: