Før kampen: I dag må denne mannen stoppes

Sandefjord Fotball jakter den første hjemmeseieren på snart 11 måneder. Skal den etterlengtede jubelen runge etter møtet med Viking lørdag, er det én mann som må passes ekstra godt på.

Veton Berisha (27) er brennhet før møtet med Sandefjord Fotball på Release Arena lørdag. I forrige serierunde fulgte Viking-kapteinen opp sine to scoringer i Haugesund med to nye mot Vålerenga. I tillegg leverte han to målgivende og skaffet straffesparket han selv sendte i mål.

Men før det skulle han kanskje vært sendt av banen.

Hard duell

En kontroversiell situasjon oppsto da Berisha kastet seg inn i en duell med Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson. Viking-spissen kom inn med stor kraft, traff aldri ballen og fikk det gule kortet.

Men det var flere enn Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo som mente at Berisha skulle hatt rødt. Sikkert mange i Sandefjord også.

For med gult kort kunne Veton Berisha fortsette kampen, score de to målene som senket Vålerenga – og forberede seg til en ny match mot Sandefjord Fotball denne helgen.

Ødela SF-festen

Den 27-årige kraftpakka – som trådte sine barnesko i Egersunds IF, var på prøve i Manchester City sammen med broren Valon, og tidlig var ett av Norges mest omtalte talenter – har for vane å gjøre livet surt for SF.

Da lagene møttes i Stavanger i fjor, var det Veton Berisha som punkterte kampen med sin 2-0-scoring etter en times spill.

Og da Sandefjord ledet med to mål i returoppgjøret i desember, og endelig så ut til å vinne en hjemmekamp igjen, var det samme mann som ødela den blå festen.

I et tøft kampprogram hadde Viking valgt å spare sin spissjuvel fra start. Men etter 58 minutter reiste Veton Berisha seg fra benken, tok av seg treningsdressen, sprintet utpå, dirigerte lagkameratene på plass og scoret begge målene som sikret Viking ett poeng, det siste minuttet før full tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_BL8_utuv_1U.jpg
Veton Berisha utlikner for Viking i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Viking i fjor. Jacob Storevik og Lars Grorud (t.h.) ser langt etter ballen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Tøff kamp i vente

Nærmere har ikke SF vært en seier på hjemmebane siden triumfen mot Molde 1. august i fjor.

Da fjoråssesongen ble avsluttet mot Rosenborg bare fem dager før sølvguttene sang julen inn, hadde Martí Cifuentes´ mannskap spilt ni hjemmekamper på rad uten å få tre poeng. Og starten på årets sesong har heller ikke gitt den etterlengtede jubelen på Release Arena.

Årets tre første hjemmekamper har endt med tre strake tap for den nye trenerduoen Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström. Det er en statistikk som trenerne og alle i blått ønsker å rette på mot Viking lørdag. Og det er flere grunner til å forvente en tøff kamp.

Viking ligger helt oppe på 6. plass med tolv poeng på de syv første serierundene – fire seire og tre tap. Samtidig har Stavanger-laget pådratt seg 16 gule kort – flest i Eliteserien.

Se Sandefjord Fotball mot Viking på Discovery+ lørdag kl 15:00.

Annonse fra Eliteserien: