Før kampen: Fem gode grunner til ny seier i Skien

Onsdag kveld er det klart for en ny fylkesduell om hegemoniet i Vestfold og Telemark. De blå har med seg gode minner fra forrige møte med Odd på Skagerak Arena.

Alle uten blå hjerter får ha oss unnskyldt: Også denne gangen har vi funnet fram til fem gode grunner for mer Sandefjord-jubel onsdag kveld.

1. SF vant fjorårets oppgjør
Vi starter med det mest åpenbare: SF vil svinge inn til Skagerak Arena med gode minner fra 2020. Etter scoringer av Zé Eduardo og Sivert S. Gussiås, dro Sandefjord hjem med alle poengene da lagene møttes i fjorårets serieåpning. Med trepoengeren brøt SF en barriere i Skien, som historisk har vært et vanskelig sted å komme til for de blå.

2. SF har vært best i form
Sandefjord-laget har vist best form den siste tida. På de fem siste kampene har SF sanket ti poeng, Odd bare sju. I to av de siste tre kampene har skienslaget gått på stygge tap – 0-5 mot Molde og 0-3 mot Strømsgodset.

3. SF kan passere Odd på tabellen
Selv om Odd før kampen ligger to plasser høyere på tabellen, er det fullt mulig for SF å passere sine mer meritterte naboer. Bare tre poeng og ett mål skiller lagene. Med seier onsdag kveld vil SF passere Odd på tabellen – og i tillegg ha én kamp til gode på telemarkingene.

4. SF hvilte spillere i cupen
I et hektisk kampprogram valgte Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm å hvile mange spillere mot Pors søndag. De unge vikarene viste seg tilliten verdig, og SF kom seg greit videre til NMs 2. runde med en komfortabel 4-1-seier. Like enkelt fikk ikke Odd det. De startet en tilnærmet førsteellever mot FK Eik Tønsberg, og måtte slite for å ta seg videre. Laget gjorde bare ett bytte før Tobias Lauritzen satte inn det avgjørende straffesparket til 1-0 minuttet før full tid.

5. SF har fortsatt beina på bakken
Til tross for at hele Fotball-Norge igjen er overrasket over Sandefjords innsats i Eliteserien, beholder de blå bakkekontakten. – Middels fornøyd, sier Hans Erik Ødegaard når han blir bedt om å vurdere lagets poengfangst til nå. – Prestasjonene har vært ganske gode. Men vi har ikke fått med oss alle poengene vi burde, og det er fortsatt noen kamper som irriterer meg, tillegger han. Den ydmyke, men offensive innstillingen, uansett hvilket lag som står på motsatt banehalvdel, er én av forklaringene til lagets suksess i år.

Kampen ser du direkte på Discovery+ onsdag fra kl 19:00.

Annonse fra Eliteserien: