Før kampen: – Vil lage en ny fest på hjemmebane

Onsdag kveld kommer Bodø/Glimt til Release Arena, men SF har ingen grunn til å skjelve i de blå buksene før møtet med fjorårets suverene seriemester og årets serieleder. Statistikken gir oss troen på poeng.

– Det blir helt sikkert en tøff kamp. Glimt er det beste laget i Norge, men det gir oss bare ekstra motivasjon når vi skal møte dem på hjemmebane. Vi var gode hjemme mot Viking forrige gang, og forhåpentligvis kan vi lage en ny fest for supporterne, sier Amer Ordagic til SFTV.

Den 28-årige bosnieren er blitt en viktig brikke i SF-laget etter overgangen fra Brann før sesongen. Som hardtarbeidende indreløper har han fått mye tillit og kvittert med solide prestasjoner.

– Jeg er bare takknemlig for sjansen jeg har fått her. Klubben og spillergruppa har tatt meg godt i mot, vi har hatt noen fine kamper i starten av sesongen, og jeg er sikker på at vi kan samle flere poeng også framover, sier Ordagic.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_ey2bCK69eR0.jpg
Amer Ordagic (t.v) i duell med Mjøndalens Martin Rønning Ovenstad tidligere i sesongen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Jevn statistikk

For resten av Fotball-Norge vil det være en overraskelse om poengene kommer mot Bodø/Glimt onsdag. SF ble igjen nederlagsdømt før sesongen og Glimt er for tiden landets beste lag. Men statistikken taler for en jevnere affære enn mange tror.

Sandefjord og Bodø/Glimt har møtt hverandre åtte ganger i Eliteserien tidligere (og en del ganger på nivå to). Og selv om Glimt har det totale overtaket i antall seire (fire), stiller lagene helt likt i oppgjørene i Sandefjord.

I de fire kampene på Release Arena har lagene vunnet hver sin gang og to har endt uavgjort. Glimts eneste seier kom i fjor da Ulrik Saltnes avgjorde først ti minutter før full tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_SMZrue5rvmY.jpg
Bodø/Glimt-spillerne jubler for scoringen til Ulrik Saltnes (midten) under eliteseriekampen i Sandefjord i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Nesten poeng i nord

Også i returoppgjøret i Bodø var Sandefjord svært nær å sjokkere serielederen. Riktignok tok Glimt ledelsen allerede etter 17 sekunder ved Sondre Brunstad Fet, og avgjorde til slutt kampen, igjen ved Ulrik Saltnes.

Men I store deler av kampen lyktes SF å stagge Glimts offensive spill. En flott scoring av Lars Markmanrud sørget for nerve helt inn. Og sekunder før slutt fintet Erik Næsbak Brenden seg gjennom Glimt-forsvaret og blåste ballen like over.

Så nære var Sandefjord Fotball å bli det eneste laget som tok poeng fra gullvinneren på Aspmyra i 2020.

Vi ser fram til en ny jevn kamp på Release Arena onsdag kveld. For selv om SF tapte begge fjorårsoppgjørene med 1-2, tok spillerne med seg mange gode opplevelser fra kampene.

Onsdagens kamp ser du på stadion eller på Discovery+ kl 18:00.

NTB_O6fqtjzshRc.jpg
Lars Markmanrud jubler med lagkameratene etter 2-1 målet mot Bodø/Glimt på Aspmyra stadion i 2020. Foto: Mats Torbergsen / NTB

 

Annonse fra Eliteserien: