Før kampen: – Vi er en revansjelysten gjeng

Søndagens stortap mot Rosenborg er ikke glemt. Det skal Strømsgodset få merke når de gjester Release Arena onsdag kveld.

– Vi fikk en tung start på Lerkendal søndag, og det preget hele kampen. Men vi kan ikke gjøre annet enn å revansjere den innsatsen, sier Andreas Tegström til SFTV.

Sammen med trenerkollega Hans Erik Ødegaard har han ferdiganalysert Rosenborg-kampen. Etter en heller trist forestilling og 1-4 i Trondheim, føles det godt at neste kamp kommer allerede onsdag.

En tøff match

– Det er alltid ting å ta med seg fra forrige kamp. Mot Rosenborg var vi ikke gode og nøyaktige nok i forsvarsspillet, så det må vi gjøre noe med. Strømsgodset imponerte mot Glimt sist, og det blir en tøff match.

– Men vi er en revansjesugen gjeng nå, forsikrer Tegström.

Etter en sterk start på sesongen, har poengene blitt færre den siste tiden. Den vante førsteelleveren fra vårsesongen har vært rammet og skader og suspensjoner.

På de siste fem kampene har Sandefjord-laget bare tatt to poeng, og vi må tilbake til 12. september (3-0 hjemme mot VIF) for å finne forrige seier.

Den imponerende Vålerenga-kampen er faktisk den eneste trepoengeren siden 3-2-seieren mot Odd så langt tilbake som 28. juli.

Det har fått stadig flere supportere til å gløtte nedover på tabellen. Også fordi våre to neste motstandere er Bodø/Glimt og Molde på bortebane.

Tveter scorer igjen

– Godset på hjemmebane blir en veldig viktig kamp, bekrefter Alexander Ruud Tveter.

Søndag fant SF-spissen endelig veien til nettmaskene igjen, men reduseringen på Lerkendal hjelper ikke et sandefjordlag som trenger poeng.

– Det er alltid greit å score, og det var en stund siden sist. Resten av kampen var ikke all verden, men jeg får prøve å ta med meg følelsen av å score mål ut på banen mot Godset, sier Ruud Tveter.

Sammen med laget har han brukt tiden på å finne ut hva som gikk galt i Trondheim. For det er vanskelig å ta poeng når man ligger under 0-3 etter 20 minutter.

– Vi fant ikke ut hvordan vi skulle presse dem, forteller han.

– De spilte rundt oss og gjennom oss, og skapte sjanser i hvert angrep egentlig. I pausen tok vi grep for å bli mer kompakte, og det bedret seg i hvert fall litt i andre omgang.

– Må vi vinne mot Godset onsdag?

– Det begynner å dra seg til, innrømmer Alexander Ruud Tveter.

– Vi har fortsatt god margin ned til streken, har vært solide hjemme i år, og må bare gå ut i hundre.

(Artikkelen fortsetter under)

NTB_NR0VtsjIUVo.jpg
Sandefjords trenerteam, Andreas Tegström (t.v.) og Hans Erik Ødegaard, trenger en god prestasjon fra spillerne sine mot Strømsgodset onsdag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

En god prestasjon

Flere ganger tidligere i år har trenerteamet hyllet innstillingen til spillerne. Og onsdag kveld må de igjen være påskrudde.

– Vi må ikke vinne, men vi må ha en bra prestasjon, poengterer Andreas Tegström.

– Det er de gode prestasjonene som legger grunnlaget for et godt resultat.

Med sju kamper igjen å spille er Sandefjord Fotball på 12. plass i Eliteserien med 26 poeng, fortsatt seks poeng foran Brann på kvalik-plassen. Strømsgodset er nummer ni med 30 poeng så langt.

PS! Du ser Sandefjord mot Strømsgodset live på Relase Arena onsdag kl 18.00 – alternativt på Discorvery+.

Annonse fra Eliteserien: