Før kampen: – Trenger all støtte vi kan få mot Tromsø

Søndag kommer Tromsø IL, ett av seriens sterkeste bortelag, til Release Arena. – Vi tror på tre nye poeng, og håper på mye hjelp fra tribunene, sier Kristoffer Normann Hansen.

Toppscorer-tittelen i Sandefjord er blitt en kamp mellom lagets to foretrukne kantspillere. Vidar Ari Jónsson på høyre har lenge vært i føringen, men med to mål mot Brann sist klatret Normann Hansen opp på siden av islendingen.

Foran Tromsø-kampen står begge med seks fulltreffere i Eliteserien.

– Det er ingen duell. Jeg er glad når Vidar scorer, og jeg er sikker på at han er glad for mine mål, smiler Kristoffer Normann Hansen til SFTV.

Triggerhappy Kri

Publikum har fått se en friere og mer triggerhappy «Kri» denne sesongen. Skuddene sitter løst, og uttellingen har vært god.

– Jeg har ikke satt meg et konkret mål. Men kommer jeg over ti mål, er jeg godt fornøyd, forsikrer han.

Søndag kveld er det nye muligheter mot et Tromsø som ligger tre plasser og seks poeng bak Sandefjord etter halvspilt serie. Men det er likevel grunn til å se opp for Gutan.

For den magre poengfangsten til tross: Tromsø er ett av seriens beste bortelag. Etter 15 kamper i Eliteserien 2021 er det bare serieleder Molde, Vålerenga, Bodø(Glimt og Rosenborg som har tatt flere poeng på fremmed grunn.

– Vi vet at vi møter et Tromsø som har tatt 11 av 14 poeng på bortebane i år, og trenger all den støtte vi kan få fra tribunene, sier «Kri» og oppfordrer sandefjordspublikummet til å komme på kamp.

Den siste uka har A-laget jobbet hardt for å forberede seg best mulig.

Har terpet dødballer

– Vi har gått gjennom Brann-kampen (tap 2-3), tatt med oss det som var bra, og jobbet for å bli sterkere igjen på dødballer imot. Det handler om detaljer hele tida, om å bli litt bedre hver dag, sier Andreas Tegström.

SF-treneren er som alltid optimistisk inn mot en ny kamp, og vet at de er et sterkt lag som kan slå alle – også et Tromsø som har forsterket seg med Runar Espejord (eks. Herenveen) og blitt mer direkte siden møtet i sesongåpningen på Alfheim.

– Vi stiller med den samme gjengen som mot Brann sist. Vi vet at Tromsø er et godt lag, det var de også da vi møtte dem borte. Men vi går på banen for å beholde alle poengene, fastslår Andreas Tegström.

NB! Kampen mellom SF og Tromsø ser du best på Release Arena søndag kl 18.00. Om du ikke har mulighet til å komme på kamp, kan du se den direkte på Discovery+

Annonse fra Eliteserien: