Før kampen: – Mjøndalen blir en tøff og annen oppgave

Årsbeste og storseier mot Vålerenga sist, men trenere og spillere har bakkekontakt igjen før bortemøtet mot Mjøndalen søndag.

Stemningen er naturligvis god i Sandefjord etter 3-0 mot Vålerenga sist uke. Og én av dem som smiler bredest om dagen er toppscorer Vidar Ari Jónsson. Med en ny fulltreffer mot Oslos stolthet er islendingen oppe i til mål totalt, to i cupen og åtte i Eliteserien.

– Det er jeg naturligvis veldig fornøyd med, sier Vidar til SFTV.

– Jeg prøver å score i hver eneste kamp, men det viktigste er naturligvis at laget vinner. Jeg gjør det jeg kan for å bidra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_OrA9PD3Fzmw.jpg
Vidar Ari Jónsson feirer scoringen for Sandefjord i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Tromsø på Release Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Gjester med favorittstempel

For en sjelden gangs skyld er Sandefjord favoritter når de gjester Consto Arena. Mjøndalen har ikke vunnet på åtte seriekamper, og Vegard Hansens menn trenger sårt noen for ikke å ramle ned til direkte nedrykksplass.

Deres mentale fordel er at de slått SF to ganger i år – i treningskamp før sesongen og deretter i første serierunde på Release Arena.

– Det kan vi ikke tenke på, forsikrer Vidar Ari Jónsson.

– Vi går på banen for å vinne, og da gjelder det å spille med det fokuset og intensiteten som trengs. Vi ser oppover på tabellen, og ønsker å gjøre det enda bedre i slutten av sesongen.

Den samme innstillingen har Brice Wembangomo, som har herjet på SFs høyreside i år sammen med nettopp Jónsson. Men målene har uteblitt for den dribleglade og offensive høyrebacken. Kanskje kommer målet på Consto Arena?

– Det spørsmålet får jeg hele tiden, smiler Brice.

– Og nå har jeg snart lovet til halve Norge at jeg kommer til å score, men foreløpig står jeg uten, så det tør jeg ikke love lenger. Men det er jo heller ikke min primære oppgave.

For først og fremst må Mjøndalen stoppes. I fjor reiste reiste et hardtkjempende SF hjem med alle poengene, men hjemmelaget solgte seg dyrt. Det måtte en strafferedning til fra Jacob Storevik for å holde nullen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_ipnYx0hoXnQ.jpg
Vidar Ari Jonsson jubler med Brice Wembangomo etter nok en scoring. Det er blitt ti i år så langt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Må ta fighten først

– Mjøndalen er gode på det de er gode på. De selger seg dyrt og er gode hjemme. Så vi må ta fighten først. Da har vi alle muligheter. For vi er et bedre fotballag enn dem, poengterer Brice Wembangomo.

Den defensive tryggheten er også trenerteamet opptatt av.

– Vi spilte en solid kamp kamp mot Vålerenga. Vi slapp til lite, og den soliditeten liker vi. For Mjøndalen blir en tøff og helt annen oppgave, sier Hans Erik Ødegaard til SFTV.

Som tidligere assistent for Vegard Hansen kjenner SF-treneren søndagens motstander bedre enn de fleste. Og han vet hva som venter.

– De vil fighte med alt de har for å overleve, og det må vi være forberedt på.

Med nye spillere inn, og noen tilbake fra skade, har Sandefjords trenerteam fått mer å velge i framover.

– Vi har flere gode spillere som konkurrerer om plassene, og sånn skal det være. Det er en lang sesong, og vi klarer oss ikke med 11 mann. Her må alle bidra, sier Ødegaard.

PS! Du ser Mjøndalen - Sandefjord på Discovery+ søndag kl 18:00.

Annonse fra Eliteserien: