Før kampen: – Kjenner svakhetene til RBK

Sandefjord Fotball er uten seier på de siste fire kampene. Søndag venter nok en tøff oppgave: Rosenborg på Lerkendal. Trenere og spillere har trua på poeng.

– Rosenborg på Lerkendal er ikke annerledes enn andre kamper, sier Hans Erik Ødegaard til SFTV.

Ukas siste trening er tilbakelagt. Den 23. serierunden står for døren. Og SF-treneren er klar for oppgaven.

– Rosenborg er naturligvis et bra lag, men som alle andre har de sine styrker og svakheter. Kan vi demme opp for det de er gode til, og samtidig gripe mulighetene som er der, har vi en fair sjanse.

– Og hva er svakhetene til årets RBK-lag?

– Det er vel allerede kringkastet og ingen hemmelighet. De gir bort en del rom, og kan vi utnytte det, vil vi skape trøbbel for dem, sier Ødegaard.

(Artikkelen fortsetter under)

NTB_iZs-2tO4tx0.jpg
Franklin Daddys Boy Nyenetue (t.v.) har ferdigheter til å straffe gamleklubben om han får sjansen. Her er han i kamp med vestfolding og Odd-spiller Conrad Wallem (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB)

– Veldig artig

At SF kan ta poeng på Lerkendal, tror også tidligere Rosenborg-spiller Franklin Daddys Boy Nyenetue. Han gleder seg til møtet med klubben han vokste opp i.

– Det blir veldig artig å komme tilbake til Lerkendal. Det er en kamp jeg har sett fram til, innrømmer trønderen.

Daddys Boy noterte seg for 21 mål på 55 kamper for Rosenborg 2 i PostNord-ligaen, men fikk aldri noen offisielle A-lagskamper for klubben.

I Sandefjord har han endelig tatt steget opp i Eliteserien.

– Det har vært lærerikt og artig å komme hit, bli kjent med gutta og byen. Foreløpig har det gått litt opp og ned, men jeg må bare trene godt, håpe på mer spilletid og imponere når jeg får sjansen.

(Artikkelen fortsetter under)

NTB_e6SiMyF-3Nw.jpg
Vårens møte på Release Arena endte med seier 2-1 til Rosenborg etter at Guillermo Molins scoret RBKs vinnermål på overtid. (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB)

RBK i god form

Den første muligheten for Daddys Boy kan komme mot gamleklubben Rosenborg på Lerkendal søndag. Et RBK som nå har vunnet sju av de siste ti kampene.

I samme periode har SF bare vunnet to.

– Det blir en hard og tøff kamp. Men vi har absolutt mulighet for å ta med oss poeng, og aller helst tre, sier Franklin Daddys Boy Nyenetue.

Før den 23. serierunden er et medaljejagende Rosenborg nummer fem på tabellen med 38 poeng. Sandefjord ligger på en tilsynelatende trygg 11. plass, åtte poeng over nedrykksstreken.

PS! Du ser Rosenborg - Sandefjord direkte på Discovery+ fra kl 17.00.

 

Annonse fra Eliteserien: