Før kampen: – Kan forsvare oss godt mot Glimt

Det er et skjerpet, men avslappet Sandefjord-lag som møter Bodø/Glimt på bortebane søndag ettermiddag. Sesongens tøffeste test skal bestås.

– Det er bare fint å få testet seg mot de beste. Vi må demme opp for det Glimt er gode på, og det er ganske mye. Og så må vi utnytte de få svakhetene de har, sier Hans Erik Ødegaard.

Det er lettere sagt enn gjort. I fjorårets gullsesong avga ikke Bodø-laget ett eneste poeng på hjemmebane. Denne sesongen er det bare Molde som har vunnet på Aspmyra – og de fleste andre reiser hjem med tap.

Stopperne Marc Vales og Martin Kreuzriegler forventer at Sandefjord-forsvaret får nok å gjøre i Bodø.

Et godt forsvar

– Det blir tøft, men vi vet hva som må til for å redusere Bodøs sjanser. Vi må forsvare oss kompakt og godt, og det gjelder ikke bare backfireren, men hele laget, sier Vales og får støtte av sin stopperkollega.

– Vi må stenge av mellomrom, tette åpningene i laget og ikke la Glimt ha ballen så mye. De er gode, men vi kan forsvare oss mot dem. Det har vi gjort før, sier østerrikeren til SB.

Da lagene møttes på Release Arena i juni, holdt Sandefjord buret rent og vant sensasjonelt 1-0.

I tillegg har guttane med seg gode minner fra fjoråret, da SF gjorde en sterk prestasjon og var svært nær et poeng på Aspmyra.

Likevel stiller et gulljagende Glimt som store favoritter.

Serielederen har åtte seirer og to uavgjorte på sine ti siste kamper, og leder nå Eliteserien fire poeng foran Molde, som ble banket  2-0 på sin egen hjemmebane i midtuka.

Det er ikke annet enn ekstremt imponerende.

(Artikklen fortsetter under bildet)

NTB_hpIU63DTqpM.jpg
Fredrik Bjørkan (gul drakt) og Glimt fikk et tøft møte med Brice Wembangomo og Sandefjord i juni. SF vant kampen 1-0, og tar med seg de minnene ut på Aspmyra søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sjokkbølger i Europa

Riktignok var Glimt landets suverent beste lag i fjor, men etter salgene av fronttrioen Hauge, Junker og Zinckernagel var det få som trodde at bodøværingene skulle fortsette i samme stil.

Men det har de altså gjort.

Tidligere i måneden ble selveste Roma nedsablet med 6-1 på Asmyra, et resultat som sendte sjokkbølger gjennom Fotball-Europa.

Og den nevnte triumfen mot Molde blir ikke mindre imponerende når Kjetil Knutsens mannskap også var uten de langtidsskadde landslagsspillerne Ulrik Saltnes og Patrick Berg, som heller ikke er med mot SF.

– Bodø/Glimt har vært det beste laget i to år, så det blir morsomt å teste seg mot de beste, sier trener Hans Erik Ødegaard til Sandefjords Blad.

PS! Du kan følge Bodø/Glimt - Sandefjord Fotball direkte på Discovery+ søndag kl 18.00.

Annonse fra Eliteserien: