Før kampen: – Et bra tidspunkt å møte Stabæk

Spillselskapene, TV2, VG, Dagbladet og Nettavisen var enige før sesongen: Sandefjord Fotball ender sist i Eliteserien 2021. Men den posisjonen er det Stabæk som nå har. Søndag kveld møtes de på Release Arena.

– Jeg tenker at det er en bra tidspunkt for oss å møte Stabæk på, og forhåpentligvis kan vi fylle stadion og sikre oss alle poengene, sier Marc Vales før møtet med bærumsklubben.

Den duellsterke landslagsstopperen fra Andorra har spilt seg inn igjen på laget etter å ha tilbrakt store deler av forsesongen på benken. Det er i seg selv et tegn på Sandefjords sterke poengfangst.

Nederlagsdømte SF er på 10. plass før Stabæk-kampen, med hele 11 poeng ned til nedrykksstreken og 12 poeng til søndagens motstander.

Stabæk vil kjempe

– Vi spilte ikke vår beste kamp mot Mjøndalen sist, og jeg har ikke fått så mange minutter på banen denne sesongen som jeg håper på, men slik er fotball. Det har gått bra for laget, og det er sunt med konkurranse om plassene, poengterer Vales.

De siste ukene har han virkelig fått fart på sakene igjen. Nylig vartet 31-åringen opp med to vakre scoringer og storspill da Andorra slo San Marino 2-0. Det ga ham også en plass på «ukens lag» i VM-kvalifiseringen, sammen med blant andre Englands Harry Maguire.

Etter hjemkomst fulgte han opp med årets første mål i i SF-drakta.

– Dessverre var det ikke nok til mer enn uavgjort mot Mjøndalen, men vi gjorde heller ikke nok i den kampen, og fortjente ikke mer. Vi håper å vise oss fra en bedre side mot Stabæk, sier Vales.

Han forventer å møte et Stabæk-lag som kjemper med nebb og klør på Release Arena.

– De ligger dårlig an, og er nok sultne på poeng. De kommer garantert hit for å fighte med alt de har og gjøre det vanskelig for oss, men vi er godt forberedt og gleder oss til kampen, forsikrer 31-åringen.

Kan fylle stadion

I Stabæk-leiren er stemningen mer anspent. Bærumsklubben er ute av cupen etter braknederlaget mot Strømsgodset. Samtidig har ikke Eirik Kjønøs mannskap vunnet på fem kamper i Eliteserien.

– Vi er et bunnlag, og den erkjennelsen er det viktig å få inn i gruppa, sier Simen Wangberg til klubbens nettside.

Midtstopperen er klar på det er Stabæk-gutta selv som må brette opp ermene og snu den dårlige trenden før det er for sent.

– Her er det ingenting som kommer av seg selv og ingen kommer og redder oss, sier han.

– Det vi gjør, er det vi får igjen. Da må vi legge ned det som kreves på trening og i kamp, og skape en kultur der folk føler at det brenner litt på dass. Vi må putte inn alt vi har i dette fellesskapet for at vi skal klare å snu skuta.

PS! Søndag har vi mulighet til å fylle stadion igjen. Vi håper å se mange av dere på Release Arena. Om du ikke kan komme, kan du se Sandefjord - Stabæk direkte på Discovery+ søndag kl 18.00.

Annonse fra Eliteserien: