Fon Anlegg AS lager nye Jotun Arena

med en enestående vanningsløsning

Arbeidet med å legge om til kunstgress her på Jotun Arena er i full gang. Og den grønne profilen skal selvfølgelig ivaretas. Blant annet skal vannet gjenvinnes. ( På bildet over ser vi Vi får Daglig leder i Fon Anlegg – Joakim Aarøe - til å forklare enkelt for oss hva dette betyr. – Vi tar og samler det vannet som vi bruker – beholder det, filtrerer det, samler det i en tank og bruker det på nytt dagen etter. Når spillerne kommer på jobb på formiddagen – så står det et høyt nok antall liter klar – som holder helt til neste dag. Joakim forklarer dette pilotprosjektet mer detaljert – MEN vi forenkler det og velger kortversjonen. Håper fagmann Aarøe lever med dette…

 

Og det kommer mer seinere som skal fortelle om vår miljøvennlige profil – MEN vi nøyer oss vårt tidsriktige vanningsanlegg i starten. Også kan vi nevne at Fon Anlegg AS har signert en tre-årig samarbeidsavtale med Sandefjord Fotball. Og at det derfor kan virke logisk at de skal utføre alt grunnarbeidet her på stadion. – Så enkelt er det nok ikke. Vi hadde nok det rimeligste tilbudet. Derfor fikk vi jobben. Med vår fornyelse av avtalen med SF ønsker vi å profilere byen, idretten og klubben. Vi har nytte av deres store nettverk – MEN vi har også andre motiver for å identifisere oss med byens flaggskip. Når det kommer til toppidretten. MEN vi satser primært på breddeklubbene – og er blant annet store sponsorer i Runar, Store Bergan og Helgerød. Og i de fleste andre idrettslagene her i byen. Joakim og hans kolleger i Fon Anlegg AS er en såkalt Gullpartner her i Sandefjord Fotball. Med andre ord – en av de store bidragsyterne.

 

Også har de solid erfaring når det kommer til den jobben de skal utføre. – Vi har vel stort sett utført grunnarbeidet på de fleste kunstgressbanene her i byen. Det er vel bare Sandar-banen som vi ikke kan «skryte» på oss. Jeg var selv med på å dra varmerør her da dagens Jotun Arena ble bygd. Den gang Komplett Stadion. Jeg hadde permisjon fra militæret (2007) – og gjorde noe fornuftig i perm-perioden. Nå er jeg igjen på kjente trakter. Og vi tar sikte på å få fullført jobben i god tid før seriestart. Jeg vil ikke fastslå noen nøyaktig dato – men ønsket og ambisjoner er jo at spillerne skal få noen treningsøkter på det nye underlaget – før alvoret starter. Joakim Aarøe og hans medarbeidere er en rutinert og effektiv arbeidsgjeng.

 

Selv om Fon Anlegg AS har en relativt kort historie – så er mannskapet svært så erfarent. – Vi var noen karer som tidligere jobbet hos Carl C. Fon – og som hadde lyst til å starte vårt eget. Det vokste raskere enn vi hadde forestilt oss – og i dag så er vi 51 ansatte. Og i 2017 så ble selskapet Carl C. Fon solgt – og dermed så kom Carl Christian og Jarle Hillestad derfra og over til oss. Dette skjedde i 2017. Nå er vi fem medeiere/gründere som holder på. Vi skal ikke å vokse oss ut av Sandefjord. Vi skal være en lokal leverandør. Avslutter Joakim Aarøe. En av SFs mange verdifulle partnere…..

Annonse fra Eliteserien: