SKALD: Ronny Holmedal. (Foto: Torstein Flåm)

Flint kan skape problemer for SF

Vi tok praten med Sportslig Leder, Ronny Holmedal. Tidligere utviklingsansvarlig i Sandefjord Fotball.

Ronny Holmedal – er nå sportslig leder i 4. Divisjonsklubben Flint – som står på den andre siden i morgendagens cupoppgjør mot Sandefjord. – Husk at jeg sier KAN skape problemer. Det bør selvsagt være stor forskjell på Eliteserien og vårt lag fem hakk ned i systemet. Likevel så blir selvsagt våre gutter inspirert av å møte et topplag – og hvis SF slipper seg ned – så kan vi skape bølger. Det har jo vist seg tidligere. Ronny Holmedal gleder seg til 2. Runde i NM. Der møter han sin gamle arbeidsgiver – hvor han tilbrakte nesten 10 år av sitt fotballiv.

Ronny er fagmann og antyder at alt annet enn en klar seier til gjestene vil være et sjokk. – Shaun Constable – vår hovedtrener – har jo også en lang fartstid som assistenttrener i SF. Han vil nok bli vanskelig å prate med framover – hvis han skulle lede Flint til seier. OG husk at vi er et godt lag – og vi har ambisjoner om å etablere oss i 2. Divisjon på sikt. Vi snakker om fire-fem år fram i tid. I år så blir nok Sandefjords andrelag for sterke, men vi skal anstrenge oss til det ytterste for å få en fin høstsesong. Til neste år er det kanskje vår tur til å snuse på 3. Divisjon igjen. Ronny Holmedal har ansvaret for Vestfolds desidert største fotballklubb. Med over 100 aldersbestemte lag. Vi husker jo at John Arne Riise var trener da laget i fjor rykket ned…

Tidligere SF-trener, Shaun Constable
Tidligere SF-trener, Shaun Constable

Ronny så et stort potensial i Flint da han i fjor takket ja til å ta på seg jobben som klubbens sportslige leder. – Det satses på bred front – og hittil så har jeg anstrengt meg for å øke kompetansen til alle trenerne og lederne rundt i de store årgangene av talentfulle spillere. Det kommer nok opp flere typer som Sander Risan Mørk og Philip Loftesnes-Bjune – som begge kommer fra Flint. Jeg både håper og tror at det snart dukker opp noen ekstra lovende ungdommer fra de store årskullene her i klubben. MEN først er det cupfest mot SF. Ronny Holmedal er selvsagt på første parkett når Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm sine gutter dundrer inn på Flint Esso Arena onsdag kveld.

Som sagt så vet vi jo at Sandefjord har slitt i cupen de siste årene – men håper selvsagt at seieren sist søndag i Stavanger – gir laget en skikkelig porsjon selvtillit. – Du vet jo at mentale kriser i et lag kan oppstå – klarer «underdogen» (Flint i dette tilfelle) å holde nullen en god stund – så kan jo SF-gutta kjenne litt på nervøsitet. Og skulle vi få en tidlig scoring – så kan det bre seg en usikkerhet inn i rekkene til «Guttane». De vil da kanskje se for seg stygge overskrifter i media – og det er jo en kjensgjerning at Sandefjord spiller ekstra godt mot topplag. Og ikke er fullt så skarpe mot de l

itt dårligere. Ja, ja dette er jo bare teorier. OG trolig blir det en enkel affære for SF. Alt annet vil overraske meg stort. Ronny minner oss på at SF 2 vant greit i seriekampen mot Flint for en stund siden på Gamle Stadion. – Det sier vel alt om styrkeforholdet, avslutter Flints Sportslige leder….

Annonse fra Eliteserien: