Finsk målvakt fra HJK Helsingfors klar for SF

Hugo Oliver Keto har signert en 3-års avtale med Sandefjord Fotball.

Foto: suomifutis.com

Den 23 år gamle finske målvakten blir Sandefjord-spiller ut sesongen 2024. Den høyreiste finnen (192 cm) kom til den finske toppklubben HJK sommeren 2020 – der det ble seier i sluttspillet både i 2020 og i sesongen 2021. Etter ungdomsfotball i den finske hovedstaden så prøvde deretter Keto lykken i Arsenal – og kom til ungdomsakademiet til Premier League-laget. Han signerte for dem sommeren 2014 – og ble deres eiendom fram til 2018.

Hans største øyeblikk som ungdomsspiller i Arsenal, var da han reddet tre ganger i en straffesparkkonkurranse mot Coventry – dette skjedde i 2016 i den prestisjefylte FA Youth Cups kvartfinale. To år etter reiste han videre fra London til Brighton – hvor han ble tilknyttet U 23-laget der. Han spilte også en sesong i irsk toppdivisjon som Waterford-spiller i 2019. Hans avtale med Brighton utløp sommeren 2020.

Foto: HJK.fi (HJK Helsinki)
Foto: HJK.fi (HJK Helsinki)

Han har representert hjemlandet på alle aldersbestemte landslag – inkludert U-21. Han blir karakterisert som en utmerket skuddstopper og en såkalt klassisk sweeper-keeper. Det betyr at vi skal være godt besatt på denne plassen, når finnen slutter seg til SF-gjengen i nær framtid.

Annonse fra Eliteserien: