Filip Ottosson har signert for SF

Den svenske midtbanespilleren Filip Ottosson fra Landskrona BOIS har signert på en tre-års avtale med Sandefjord Fotball. 26-åringen spilte under 2022-sesongen 28 kamper i Superettan i Sverige – som tilsvarer vår OBOS-liga. Han scoret tre ganger fra sin midtbaneposisjon. Laget endte på sjetteplass og var bare fire poeng fra kvalikspill for Allsvenskan. Året før så spilte han 26 kamper for Landskrona på andre nivå i Sverige. Filip Ottosson har tidligere spilt for Västerås og Eskilsminne – et lag som hører hjemme i Helsingborg i Skåne. 

Også Mjällby på øverste nivå i Sverige har vist stor interesse for vår sentrale midtbanespiller. Og Filip har tidligere vært tydelig på at neste steg blir Allsvenskan – nå blir det isteden Eliteserien i Norge. Ottosson hadde et år igjen av kontrakten med sin tidligere arbeidsgiver – så vi har i følge vanlig praksis inngått en avtale om et eventuelt videresalg med Landskrona. Vårt trenerteam har selvsagt kartlagt Filip over tid – og Hans Erik Ødegaard har følgende å fortelle om svensken. – En sentral midtbanespiller som gjerne vil ha ballen – og kan bruke den. Han har en god og presis høyrefot – som kan variere med lange og korte pasninger.

Hans Erik sier også at han spesielt har merket seg et godt overblikk og stor spilleforståelse. Han har dessuten bra aggressivitet i det defensive spillet – og bra trøkk i nærduellene. I sum gjør dette Filip Ottosson til en type playmaker. Avslutter Hans Erik Ødegaard. Vi ønsker selvsagt en ny svenske hjertelig velkommen til Sandefjord Fotball. 

Hans Erik er veldig fornøyd med å få Filip til SF
Hans Erik er veldig fornøyd med å få Filip til SF

 

Annonse fra Eliteserien: