Filip i spissen for SFs poengjakt

-nå møter vi to harde konkurrenter

Kaptein Filip Ottosson er inne i sin andre sesong som SF-spiller. Nå som kaptein og ubestridt midtbanegeneral skal han lede an i kampen om poeng. Og om en ny kontrakt i Eliteserien. (På bildet over ser vi Filip i kjent positur med ballen i beina - her mot KFUM sist - foto NTB). – Vi har to harde matcher nå mot to av våre absolutt verste motstandere. Vi må vel regne med at vi alle tre blir å finne på den nederste halvdelen. Sånn ser det i hvert fall ut akkurat nå. Likevel er det superjevnt – og med seire i disse to kampene mot Ham/kam og Tromsø – så gjør vi jo et lite byks oppover på tabellen. Årsaken til kun ni poeng så langt – er jo som alltid – at vi har slurvet i begge ender av banen. For mye sjansemisbruk – og individuelle feil i bakerste ledd. Sånn er det jo alltid i fotballen. Det er jo dette som skiller topp fra bunn. Jeg tror vi kommer til å få gevinst for vår framgang rent spillemessig. For det har ikke vært noe i veien med de spillemessige prestasjonene denne sesongen. Vi må bare vært litt skarpere i «boksene». Sier 27-åringen fra Helsingborg.

SF tok jo en liten ferie etter en heltemodig innsats mot KFUM borte på Ekeberg den 2. Juni. - Der ble det jo 3-3 – og vi ledet jo helt til det sto igjen ett minutt av ordinær tid. Det var på håret at Sander Risan Mørks scoring 10 minutter før slutt – skulle bli avgjørende. Til vår fordel. Men sånn gikk det dessverre ikke. Men vi skal huske på at Stian Kristiansen fikk rødt kort etter bare 36 minutters spill – og det ble en snau time med en mann mindre. Så det er moral i laget. Det er helt sikkert. Nå skal vi førstkommende fredag først møte Fredrikstad i treningskamp her hjemme – også blir det Ham/Kam den 27. Juni. Det er et lag som ikke har passet oss veldig bra. Vi hadde vel to tap mot dem i fjor – og merkelig nok får vi ikke det til å stemme mot Jakob Michelsens mannskap. Det har vi tenkt å gjøre noe med nå. «Otto» er den som alltid er på banen. I fjor ble det 30 av 30 mulige Eliteseriekamper. Hittil i år 11 av 11.

Og hvis vi er riktig underrettet – så ble det også to tap for kameratene fra Hamar også i Eliteserien for to år siden. Nå skal det snu her hjemme på Jotun Arena om 10 dager. – Vi har 19 kamper igjen – og med seier her – så passerer vi dem på tabellen. Og de har også en kamp mer spilt enn oss. Det er tre lag på 10 poeng – og hele fire på 13. Som sagt – så kan vi klatre hvis vi gjør jobben i våre to neste hjemmekamper. Selv om jeg er overbevist om at vi også denne sesongen holder oss i den øverste ligaen – så må vi ikke tro at det blir lett. Vi får ingen ting gratis framover. Nå ser det jo også bra ut med tanke på skadesituasjonen. Marcus Melchior er på vei tilbake – og det er også Filip Loftesnes-Bjune. Også har min svenske kompis Aleksander Nilsson nylig blitt operert – og ventes tilbake om noen «veckor». Unntaket er vel spissen Darrell Tibell som er langtidsskadet. Filip Ottosson har foreløpig to målgivende så langt – og ingen scoringer. I fjor ble det to seriemål og seks assists. Ikke ille for vårt anker på midten. Nå har den gamle Landskrona-spilleren planer om å åpne målkontoen. Det passer fint mot Ham/Kam….

Annonse fra Eliteserien: