Fem gode grunner til ny hjemmejubel i kveld

Guttane jakter sin fjerde strake hjemmeseier når FK Haugesund gjester Release Arena onsdag kveld. Her er fem gode grunner til å være optimister.

La det være sagt med en gang: Vi skriver denne artikkelen med blått hjerte. Historisk er FK Haugesund er tøft lag å bryne seg på for Sandefjord Fotball. Ti ganger har lagene møtt hverandre i seriesammenheng, og FKH har gått seirende ut av oppgjørene ni av ti ganger.

Den eneste SF-seieren kom i mai 2017, under Lars Bohinens ledelse, da Abdoulaye Seck (nå Royal Antwerpen) og André Sødlund sørget for seier 2-0.

Etter søndagens tap mot Kristiansund er det et revansjesugent Sandefjord som stiller til kveldskamp mot FKH onsdag. Jostein Grindhaugs menn har innledet sesongen sterkt, holder en 7. plass i Eliteserien, og kommer til Sandefjord med en god dose selvtillit etter 3-1 mot Vålerenga sist.

Men det er også grunner til å håpe på hjemmeseier.

1. Release Arena er blitt et fort
Det er kanskje å dra det litt langt, men lykken ser iallfall ut å ha snudd for SF på eget gress. Før hjemmekampen mot Viking hadde ikke de blå vunnet i Sandefjord på nesten 11 måneder. Etter 3-0 i den kampen, har SF fulgt opp med 1-0 mot Bodø/Glimt og 2-0 mot Sarpsborg 08. Selvtilliten på hjemmebane er tilbake.

2. Haugesund trives best i Haugesund
Ved første øyekast har onsdagens gjester hatt en sterk sesonginnledning, men graver vi tallene, finner vi også ut at laget trives klart best på eget underlag og tar sjelden poeng borte. Faktisk er det ingen lag i Eliteserien som svinger mer. Så langt har Haugesund tatt 18 poeng totalt, og bare to av disse har kommet på fremmed gress – 0-0 mot Sarpsborg og samme resultat mot RBK. FKH er uten borteseier, og er også det laget som har spilt færrest kamper borte i år.

3. Sandefjord er bunnsolide bakover
Basisen for gode resultater er godt forsvarsspil, og etter en litt rufsete sesongoppkjøring har trenerteamet Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström skapt et kollektiv som ikke er enkelt å bryte ned. Til tross for tapet i Kristiansund søndag har guttane nå holdt nullen i sju av de siste åtte omgangene. I tre hjemmekamper på rad har keeper Jacob Storevik gått av banen med rent laken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_Pf7Vc7LrTYI.jpg
Jacob Storevik redder straffen til Haugesunds Kristoffer Velde i fjorårets møte på bortebane. (Foto: NTB Scanpix)

4. Storevik kan straffe FKH igjen
Og når vi først nevner SF-keeperen: Straffespark skal vanligvis være synonymt med mål, men ikke nødvendigvis i møte med Jacob Storevik. Sist sesong noterte 24-åringen seg for hele fem strafferedninger i Eliteserien, og han har selv trukket fram tigerspranget i duellen mot Kristoffer Velde og FKH som hans favoritt. Storevik vil ha godfølelsen om gjestene får en ny sjanse fra 11 meter.

5. Flere SF-spillere på vei tilbake
Spillere som Harmeet Singh, Kristoffer Normann Hansen, Enric Valles Prat, Sander Risan Mørk, Erik Brenden og langtidsskadde Lars Markmanrud var alle ute mot Kristiansund sist. Ifølge rapportene er flere i troppen nå på vei tilbake etter skadeoppholdene, og det er positive nyheter for SF.

Du kan se kampen live på Release Arena eller på Discovery+ samt følge den direkte fra kl 19:00 på SB.no.

 

Annonse fra Eliteserien: