Federico Bikoro forlater SF

Flytter tilbake til Spania

Federico Bikoro (bildet over med Danilo Al-Saed i bakgrunn) flytter tilbake til Spania. En time før kampen mot Tromsø sist - så fødte hans kone barn i Madrid. Federico ønsket naturlig nok å være på plass der nede - og i felles forståelse med SF og Daglig Leder Espen Bugge Pettersen ble de enige om å terminere kontrakten. En avtale som i utgangspunktet varte ut 2024. - Vi skilles som gode venner - og det har jo også blitt minimalt med spilletid for Federico den siste tiden - så dette var vel ganske så logisk. Forøvrig så har vi bare god erfaring med Bikoro. Forteller Bugge. Han kom hit til SF 8. August 2022.

27-åringen med far fra Ekvatorial Guinea og mor fra Kamerun har vært på banen i 11 Eliteseriekamper denne sesongen. Det ble både scoring mot Rosenborg og målgivende pasning mot Aalesund. Han hadde i utgangspunktet planer om å bli advokat - MEN det ble brudd i de planene da begge foreldrene døde tragisk i en bilulykke. Da var Federico 15 år gammel - og begynte som snekker for å forsørge resten av familien. Han spilte fotball ved siden av hjemme i Ekvatorial Guinea - og fikk tilbud om en profftilværelse i Spania som 20-åring. Det ble overgang til tredje divisjon og UD San Sebastian de los Reyes i Spania. 

Han var på en del utlån nede i divisjonssystemet i Spania før han kom hit til byen. De mest kjente klubbene for oss nodmenn er vel Real Zaragoza, Numancia og Hercules. Federico er en sentral spiller for sitt land - og debuterte der allerede som 17-åring i 2013. Han er i dag kaptein for sitt landslag. Vi ønsker Federico Bikoro lykke til med sin framtidige fotballkarriere - og takker for det gode samarbeidet....

Annonse fra Eliteserien: