Eman

Etter 96.26 minutter så kom utligningen...

- Dette hadde vi ikke fortjent...

(Odd-SF 2-2, Skagerak Arena). Eman Markovic og de andre SF-guttene var selvsagt helt fra seg av skuffelse – etter at innbytter Syver Aas satte inn utligningsmålet langt, langt på overtid. (På bildet over ser vi Eman Markovic i fin stil – sørlendingen spilte en meget god kamp mot Odd i går kveld). Vår høyrekant fra Lyngdal satte ord på det alle i blått følte – etter å ha dominert store deler av kampen nede i Skien. Et langt utspill fra Andre Hansen fikk sprette midt inne på vår banehalvdel – en annen innbytter Bilal Njie stusset den videre – og unge Aas feide den inn bak Hugo Keto. Da gikk hele SF-benken, alle spillerne og de trofaste supporterne som hadde tatt turen sørover – i svart. For dette var nådeløst – etter at hele laget hadde reist seg fra cupnederlaget sist onsdag – og var på god vei mot en herlig revansje. Så kom kalddusjen. Vi hadde allerede laget overskriften som en riktig gladmelding til hele byen – så ble det bare uavgjort – og et bevis på at fotballen kan være nådeløs.

 

Det hele startet meget positivt – og vi hadde full kontroll. Gjenvinningsspillet, intensiteten og formasjonene satt meget, meget godt i startfasen. Vi kontrollerte hele forestillingen – og bortsett fra et farlig skudd i tverrliggeren fra Faniel Tewelde – så var det bortelaget som produserte sjansene. Fine initiativ ute på kantene – og på midten så styrte kaptein Filip Ottosson det hele. Presise pasninger og et strålende overblikk. Det så veldig bra ut. Og etter 25 minutter så var hovmester Ottosson frampå med høyrebeinet – og fant Fredrik Berglie – som styrte ballen inn bak en sjanseløs Andre Hansen. – Jeg var litt nervøs for VAR. Jeg hadde jo en liten dytt i ryggen på Tony Miettinen i forkant av hodestøtet mitt – men det ble ikke vurdert som frispark. Det var noen spennende sekunder. Fredrik scoret sitt første Eliteseriemål – og feiringen etterpå var det klasse over. Dobbelt salto og 1-0 til SF.

 

MEN så var vår vanligvis så stødige keeper Hugo Keto uoppmerksom et lite sekund tre minutter seinere. Da han skulle kaste ut ballen – så snappet unge Bork Bang-Kittelsen den – og rullet den inn. – Den tar jeg selvsagt skylda for. 100 prosent. Hugo gjør veldig sjelden sånne feil. Det sto 1-1 til pause. Og etter hvilen så styrte vi om mulig enda mer. Og det vi trodde var seiersmålet – kom etter en snau time. Midtstopperkollegaen til Berglie – Stian Kristiansen – skulle også få sin første scoring i vår øverste liga. Og nok en gang var det vår kaptein fra Helsingborg som sto for serveringen. Stian styrte den i det lengste hjørnet for vår gamle landslagskeeper Andre Hansen – og fullt fortjent ledelse. Alt så ut til å gå vår vei – da 20 åringen Syver Aas ødela kvelden og hjemturen – for alle med postnummer i Sandefjord….

Annonse fra Eliteserien: