Et fyrverkeri av en fotballkamp

(Sandefjord Fotball - Molde 3-3) Det ble dramatikk frem til siste spark på ballen i seksmålsthrilleren mellom Sandefjord Fotball og Molde FK.

Det ble spenning frem til siste spark på ballen da Ole Gunnar Solskjær og hans Molde FK besøkte Komplett Arena og Sandefjord.

Kapteinen ledet an

Ut av ingenting sendte kaptein Håvard Storbæk oss opp i ledelsen etter 33 minutter. Midtbanespilleren snappet opp ballen fra Etzaz Hussain 20 meter fra mål. Han fosset videre innover mot mål og driblet bort en Molde-stopper, før han satte ballen kontrollert til side for keeper.

Det var en sjansefattig første omgang på Komplett Arena, og ”guttane” gikk til pause med en veldig solid 1-0-ledelse.

ahDSC_9265
1-0: Kaptein Håvard Storbæk sendte guttane opp i ledelsen. (Foto: Anders Hoven/Digitalsport)

Målkalas i andre omgang

Etter hvilen tok det bare ti minutter før det ble skapt en stor målsjanse. Pau Morer kriget til seg ballen i en duell mot Stian Gregersen ute på høyrekanten. Morer satte fart innover i banen og driblet seg forbi en rekke Molde-spillere på lekkert vis inne i feltet. Kun en god Andreas Lind hindret Morer i å doble ledelsen.

DUELL: William Kurtovic jakter Moldes Etzaz Hussain. (Foto: Anders Hoven/Digitalsport)

Moldes første store sjanse kom på en corner etter 60 minutter. Avslutningen til Sander Svendsen fra kort hold, før ballen til slutt endte opp hos Jonna Toivio på bakre stolpe. Ingvar Jónsson fikk blokkert skuddet med beina.

Björn Sigurdarson utlignet for gjestene etter 66 minutter. Sander Svendsen spilte islendingen fint gjennom inne i feltet. Björn Sigurdarson tok godt vare på sjansen da han fant veien til nettmaskene.

Sander Svendsen og Björn Sigurdarson var igjen i søkelyset etter 72 minutter. Unggutten fra Molde spilte nok en gang Sigurdarson gjennom SF-forsvaret på lekket vis, og islendingen gjorde ingen feil da kan kom alene mot Jónsson.

Seck utlinget for guttane

Så kom målene på rekke og rad på Komplett Arena. Joackim Olsen Solberg har et dødelig venstrebein på dødballer. Forsvarspilleren slo et strøkent innlegg i retning Moldes femmeter. Abdoulaye Seck steg til værs og inn utligningen for SF etter 74 minutter.

Annonse:

Eirik Hestad dro seg fri like utenfor feltet til målvakt  Jónsson. Innlegget fra Hestad var presist og Fredrik Brustad headet Molde tilbake i ledelsen etter 76 minutter.

Molde og Björn Sigurdarson fikk to store muligheter til å øke ledelsen etter 75 og 76 minutter. Ingvar Jónsson viste hva han er god for da han reddet begge forsøkene på mesterlig vis.

Morer var iskald fra krittmerket

Lars Bohinen kastet spillerne for en utligning etter at gjestene hadde tatt tilbake ledelsen. Flamur Kastrati og Abdoulaye Seck, men Andreas Linde reddet begge forsøkene.

Det så lenge ut som at Molde skulle ta med seg alle tre poengene hjem, men Andreas Linde la Flamur Kastrati i bakken etter 95 minutter, og dermed straffespark til Sandefjord. Pau Morer var iskald da han banket inn utligningen seks minutter på overtid.

Kampfakta

Eliteserien 6.runde
Sandefjord Fotball - Molde FK 3-3 (1-0)
Komplett Arena
Tilskuere: 4326

Mål: 1-0 Håvard Storbæk (33’), 1-1 ,Björn Sigurdarson (66’), 1-2 Sigurdarson (72’), 2-2 Abdoulaye Seck (74’), 2-3 Fredrik Brustad (76’), 3-3 Pau Morer (96’)

Gult kort: André Sødlund (SF), Fredrik Brustad (Molde)

Sandefjord Fotball (3-5-2): Ingvar Jónsson – Abdoulaye Seck, Christer Reppesgård Hansen (Gabrielsen 88’), El-Hadji Gana Kane – Victor Demba Bindia, Håvard Storbæk, William Kurtovic, André Sødlund, Joackim Olsen Solberg (Neglestad 78’) – Pao Morer, Flamur Kastrati.

Molde (4-4-2): Andreas Linde – Christoffer Remmer, Joona Toivio, Ruben Gabrielsen, Stian Gregersen – Eirik Hestad, Etzaz Hussain (Aursnes 82’), Babacar Sarr (Strand 52’ – Diop 85’), Sander Svendsen – Björn Sigurdarson, Fredrik Brustad.