En utrolig snuoperasjon i Stavanger

(Viking-Sandefjord Fotball 1-2)

Like før pause så scoret Viking og Kristoffer Løkberg etter at dommer Svein Oddvar Moen var helt borte vekk. Først overså han at midtstopper Brekalo overfalt Mats Haakenstad – med en voldsom takling med albuen rett i fleisen på vår mann. Han ble slått KO – og ble liggende rett ut på gresset. Med en helt åpenbar hodeskade. Det skulle selvsagt vært frispark. MEN når han likevel går glipp av frisparket – så skal han i hvert fall blåse av når det er hodeskade. Her er regelverket klokkeklart. Moen er tyst – og Viking scorer i sekvensen etterpå. Bare trist…

Dommer Svein Oddvar Moen fikk kraftige tilbakemeldinger etter at han unnlot å dømme frispark, der Mats Haakenstad går ned i telling.

Hans Erik Ødegaard er ikke nådig etter kampslutt – og har selvsagt helt rett. – En skandale. Dommeren må da se at vår mann ligger helt svingstang nede for telling. Det er jo helt utrolig. Og han har ikke gitt noen forklaring på hvorfor han ikke blåste. Nei, det var ikke bra. Det som imidlertid er bra – er at vi klarer å nullstille, justere og kjempe på i andre omgang. Det var en kjempeprestasjon. Vi visste at Viking ga bort mye rom – og de rommene var vi ikke flinke nok til å utnytte i første halvdel. I andre omgang var vi mye bedre. Hans Erik Ødegaard er en nøktern analytisk fotballtrener, men nå var han en meget lettet og lykkelig fotballtrener.

Også kaptein Singh var lynende forbannet på dommeren da lagene gikk til pause. – Det er en grov tabbe av dommeren – hodeskaden kunne jo vært alvorlig. Vi må jo følge regelverket. Singh er sint. Og Mats Haakenstad måtte kaste inn håndkleet etter overfallet fra slovenske Brekalo. Keanin Ayer kom inn etter pause – og erstattet Mats. MEN så skjedde forvandlingen. Og det var imponerende at gutta reiste seg etter pause. Etter et drøyt kvarter av andre omgang – så kriget Ofkir med Viking-forsvarerne Brekalo og Bjørshol. Keeper Gunnarsson var på halvdistanse – og «Moa» fikk siste sparket på ballen – og den trillet inn i nettet. 1-1 og ny nerve i oppgjøret.

Så var Ofkir på farten igjen – 10 minutter seinere. Utfordret rommet bak Viking-forsvaret – og serverte ballen til Alexander Ruud Tveter. Han siktet, fyrte og traff klokkerent fra 16 meter. Det var snudd – og hele laget viste en enorm vinnervilje og moral i samfulle 95 minutter. – Det var utrolig deilig med tre poeng her i Stavanger. Vi var solide bakover og forsvarte oss bra. Og vi skapte etter hvert mange nok sjanser til at seieren var fullt fortjent. Matchvinner Tveter summerer opp etter en kruttsterk snuoperasjon på SR-Bank Arena. Vi kan legge til at Jesper Taaje og Quint Jansen sto som to bautaer i midtforsvaret – og at Ofkir løp sokka av seg ute på sin kant. MEN dette var en seier for kollektivet – og ga de 15 tapre bortesupporterne – og alle oss andre – tro på at dette laget hører hjemme i Eliteserien.