En tryggere og skarpere «Moa» møter gamle lagkamerater

- Jeg gleder meg til match og tror på seier….

Mohamed Ofkir er trolig inne i sin beste periode som fotballspiller. Han har scoret i SFs tre siste kamper – og har ikke tenkt å ta foten av gasspedalen med det første. – Jeg er i form. Trenerne har tro på meg – gir meg tillit – og dermed kommer tryggheten inn i spillet mitt. Også når sjansen byr seg foran «fiendens» mål. Nå er det bare å holde det gående. Jeg gleder meg til søndagens kamp mot min gamle klubb Sarpsborg 08. Jeg tror det blir målrikt, litt Hawaii-fotball og at vi får med oss noe derfra. «Moa» ser inn i glasskula – og tar den siste finpussen før avreise til Østfold.

Mohamed Ofkirs talent har ingen stilt spørsmålstegn ved – men skader, litt ujevnt med spilletid og varierende prestasjoner – har bremset stortalentets utvikling en smule. – Nå gjelder det for meg å holde meg skadefri. Fortsette den gode trenden. En offensiv spiller som meg blir jo målt på hva jeg produserer. Også tidligere kom jeg til mange sjanser, men nå er jeg langt mer effektiv foran motstanderens mål. Er du mer stabil mentalt sett – så sitter siste-touchet bedre – og  dermed blir jo sluttproduktet skarpere. Når alt dette stemmer – så kommer målpoengene. 25-åringen fra Oslo østkant er i ferd med å knekke koden.

Mohamed Ofkir ser frem til å møte gamleklubben
Mohamed Ofkir ser frem til å møte gamleklubben

Nå skal gamleklubben få merke Ofkirs kvaliteter. – Jeg har jobbet hardt med avslutningene. Og det har vist seg å være lønnsomt. MEN laget er ikke så dårlig som alle eksperter trodde på forhånd. Vi spillerne har «trua» på vårt grunnspill – og trenerduoen Tegstrøm/Ødegaard skal ha ros for at de har overbevist oss om at dette er den beste måten å spille på. De er lette å prate med – også utenfor treningsfeltet – og ikke minst - de kan sine fotballfaglige ting. For mitt vedkommende har de begge hatt stor betydning. Nå er det opp til meg å bevise at jeg fortjener deres tillit. «Moa» er innstilt på å skape trøbbel for gamle kjenninger på den andre siden av Oslofjorden.

Sarpsborg har tre poeng mer enn oss med en kamp mer spilt. Med seier på søndag har vi like mange poeng som Stefan Billborns mannskap. – De er gode offensivt – og litt svakere bakover på banen. De liker å ha ballen – og bygge opp bakfra. Det gjør også vi. Dette blir en krig om å ha ballen – den skal vi vinne. Og jeg spår at det blir målrikt. Selv om min periode i Sarpsborg ikke var min beste som fotballspiller – så ser jeg ikke på dette som en revansje. Jeg vet hva jeg kan i mine beste stunder. Og bare vi våger å spille vårt spill – så er ikke vi noe dårligere. Verken individuelt eller som lag. Vi er nok i de flestes øyne «underdogs» her, men det skal vi motbevise. Mohamed Ofkir har ingen ting imot å score også i sin fjerde kamp på rad. Søndag cirka klokken 20.00 vet vi om hans gode vane målvane fortsetter….

Annonse fra Eliteserien: