En meget oppløftende generalprøve...

SF med en sterk seier mot FFK...

(SF-Fredrikstad 4-2, Jotun Arena). Det ble gitt full gass allerede fra start av i treningskampen mot årets nykommer i Eliteserien. Fredrikstad var på besøk foran torsdagens viktige møte mot Ham/Kam. Vi vet at i den matchen er vår faste midtstopper Stian Kristiansen ute – etter at han fikk rødt kort mot KFUM den 2. Juni. Og vi satt med hjertet i halsen da hans faste kollega Fredrik Berglie måtte forlate banen. Han gikk i bakken etter en duell med bortelagets Sondre Sørløkk. – Det er bare en kraftig smell. Jeg hadde ikke gått av – hvis det hadde vært seriekamp. Dette går seg til. Jeg er jo vant med hardere trøkker. Vår solide stopper beroliger oss like etter kampslutt – og garanterer at han er kampklar igjen om en snau uke. (På bildet over ser vi Fredrik Berglie i kamp mot nettopp Sondre Sørløkk – en av de sterkeste spissene i Eliteserien – foto NTB). SF vant til slutt 4-2 over det laget som ligger på en smått sensasjonell tredjeplass i Eliteserien. Her oppe på Jotun Arena var det SF som var best….

 

Og det er tydelig at mange kjemper om en startplass – når kameratene fra Hamar kommer på besøk hit om seks dager. Vi noterte oss flere store målsjanser – og både Jakob Dunsby, Eman Markovic og Fredrik Carson Pedersen var nærme nettkjenning. Det skulle likevel gå nesten omgangen ut – før det ble tellende resultat. En frekk og aggressiv Simon Amin stjal ballen på kanten av straffefeltet – og serverte Christopher Cheng ballen like utenfor 16-meters linjen. Vår offensive venstreback klinte til og FFKs gode keeper Jonathan Fischer var borti ballen, men klarte ikke å holde den ute. En fin scoring fra den gamle Arendal-spilleren. Vi visste jo om Morten Bjørlos gode frisparkfot på forhånd – og da gjestene fikk anledning til en dødballtest fra om lag 20 meter – så blinket de røde lysene. Og rogalendingen klistret ballen inn bak Hugo Keto – som erstattet Alf Lukas Grønneberg etter pause. Dette skjedde etter 57 minutter. 1-1. Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm ville selvsagt fordele belastningen – og gjorde noen bytter til andre omgang. I pausen kom Vetle Walle Egeli, Sander Risan Mørk og Hugo Keto inn. Etter 62 minutters spill – så var det Sebastian Holm Mathisen, Beltran Mvuka og Stian Kristiansen sin tur. Det skulle vise seg å bli avgjørende.

 

For etter bare noen sekunders spill og med sin første ballberøring – så skjøt Sebastian oss i ledelsen. En herlig timet heading fra Risan Mørk – og resten av jobben gjorde «Seb». 2-1. MEN det skulle komme mer. Utligningen for Fredrikstad sto Sørløkk for – etter et perfekt hodestøt. Gjestene fra Østfold klarte imidlertid ikke å stå imot innspurten til de blå. 3-2 ble det fem minutter før slutt – da Risan Mørk avsluttet et fremragende SF-angrep. Nest-sist på ballen var Eman Markovic. Og da tiden nesten var ute – så var Sebastian Holm Mathisen der igjen. Han utnyttet en grov forsvarsfeil – og satte spikeren i kista med en rolig og behersket avslutning. Trodde vi. 4-2. – Dette hjelper selvsagt på selvtilliten. Den første goalen var en bra prestasjon – mens den andre så enklere ut. Likevel var det så vidt den snek seg innenfor stanga. Ikke så opplagt som det så ut som. Jeg ser jo positivt på at man kan brukes i flere posisjoner – og denne gang erstattet jeg Alexander Ruud Tveter i midtspiss-rollen. Jeg kan også spille kant, men hvis jeg fikk velge så hadde nok indreløper vært drømmeposisjonen. Men for all del – jeg trives utmerket som potet. En som kan brukes overalt. Sebastian Holm Mathisen hadde et strålende innhopp. Og kampen mot Fredrikstad fortalte både trenere og alle SF-supportere en vesentlig ting. Det er hardere kamp om plassene enn noen gang.

 

 

Annonse fra Eliteserien: