En heltemodig innsats med en mann mindre....

Spilte uavgjort med 10 mann....

(KFUM-SF 3-3, KFUM Arena). Da Stian Kristiansen fikk det røde kortet etter 36 minutters spill – så det stygt ut for våre gutter. Men vi jobbet knallhardt med 10 mann – og var nærmest seieren. Da Sander Risan Mørk lobbet over Emil Ødegaard etter 81 minutter – så var det jubel blant den entusiastiske SF-fansen. Da var vi nesten i mål. 3-2 til SF sto det på tavla – og vi trodde på full pott. (På bildet over rusler Hans Erik Ødegaard av banen oppe på KFUM Arena sånn passe fornøyd - foto NTB). Resten av kampen i tropevarmen oppe på Ekeberg – ble en nervøs opplevelse. Gutta hadde virkelig fortjent å gå til sommerferie med tre kjærkomne poeng, men ett minutt før ordinær tid var ute – så kom utligningen. Simen Hestnes fikk litt for god tid inne i vårt straffefelt – og kunne plassere ballen oppe i nettaket bak vår finske målvakt Hugo Keto. Det var bittert. Fryktelig bittert…

Førsteomgangen var en jevnspilt affære – og vi noterte en Eman Markovic-suser og en stor «Kåffa-sjanse» - men da dommer Daniel Higraff sendte Stian Kristiansen i dusjen – så endret kampen karakter. Ikke så mye som vi fryktet, men naturlig nok var det fordel hjemmelaget. En mann mer i fotball har vanligvis stor betydning. Og det var også vertskapet som skulle score først. Et presist innlegg fra innbytter Jonas Hjorth ble skallet inn av en annen innbytter. Mame Mor Ndiyae (ex. Åsane) fikk kjempetreff – og dermed 1-0. Like etterpå utlignet vi med Simon Amin. En herlig pasning fra Loris Mettler – og Simon feide ballen inn fra skrått hold. 1-1. En fin-fin scoring. Så ble det stille blant «profetene» oppe på Ekeberg-sletta. Eman Markovic var iskald – da han kom mot Emil Ødegaard. Ellevill jubel blant de blå – og vi fattet nytt håp. 2-1 til gjestene fra Sandefjord.

Men denne kampen hadde mer i seg. 2-2 kom etter mål fra den gamle landslagskjempen Haitam Aleesami – før Sander Risan Mørk igjen sendte oss i føringen. At det ble 3-3 til slutt – og poengdeling – var vel ikke helt misvisende etter spill og sjanser. Likevel så spilte vi en time med en mann mindre – alle våre sto for en imponerende innsats i varmen. – Selvsagt er det mye positivt å hente herfra. Uavgjort med en mann mindre er en stor prestasjon. Likevel var det utrolig bittert at vi ikke kunne dra fra Oslo med tre poeng. Vi var jo så nærme. Litt irriterende var det å slippe inn mål på dødball også. Det er naturlig at vi blir spilt litt lave, men der lå vi godt. De hadde ikke så mange mottrekk å komme med. Hans Erik Ødegaard er bare sånn passe fornøyd med ett poeng. Nå er det ferie – og første treningskamp er mot Fredrikstad den 21. Juni. Første seriekamp er mot Ham/Kam hjemme seks dager seinere….